Почетна / Микс / Атлетика

Оливера Јевтић спортиста године у Ужицу

Српска атлетичарка Оливера Јевтић проглашена је за набољег спортисту Ужица у 2014. години у избору Спортског савеза овог гарда
ФОТО: Д. Жарковић

Награда јој је уручена у четвртак увече на свечаности у ужичком Народном позоришту.

Ово је за мене посебан тренутак и потврда моје каријере дуге 24 године. За све те године претрчала сам око 240.000 километара, а ове године вратила сам се мојој главној дисциплини маратону и тријумфовала у Београду, Загребу, Сарајеву и Подгорици. Идуће године планирам да победим и на маратонима у Љубљани и Скопљу – изјавила је Јевтић за Танјуг.

Она је на маратонима у Подгорици и Загребу обезбедила норму за учешће на Светском првенству у Пекингу 2015. године.

Жеља ми је да одем на Светско првенство у пласирам се међу првих десет – рекла је Јевтић.

За екипу године проглашен је одбојкашки клуб Ужице, који је пласманом у Прву лигу Србије ове године остварио највећи успех ужичке мушке одбојке у последње две деценије.

Тренер одбојкаша Слободан Богосављевић проглашен је тренером године.

У млађим категоријама награђени су атлетичарка Тамара Мићевић, кошаркашица Ђурђина Ђокић и атлетичар Милош Митровић.

За допринос у стварању услова за развој спорта и физичке културе награђен је Црвени крст Ужице.

Награда за најбољег професора физичке културе припала је Вукадину Симоновићу, а за спортски рад и аматерско ангажовање у развоју фудбала у Ужицу Ранку Дидановићу.

Награде за животно дело ове године додељене су Михајлу Васовићу, за дугогодишњи стваралачки рад у фудбалу, а за одбојку Мићи Мићићу .

Овогодишње специјалне награде Спортског савеза Ужице припале су бициклистичком клубу Ера и фудбалском судији Немањи Петровићу.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.