Почетна / Микс / Атлетика

Без Елзана Бибића на Кросу Европе

Вишеструки рекордер Србије Елзан Бибић (Нови Пазар), освојио је 2019. у Лисабону сребрну медаљу на Првенству Европе у кросу у конкуренцији млађих сениора.
ФОТО: С. Жупљанин

Кад су Елзана Бибића сви већ видели са златом око врата 2020. ковид 19 је учинио своје и такмичење је отказано. Ове године такмичење је у Даблину (Ирска) 12. децембра и Елзан се опет неће опробати у конкуренцији млађих сениора на Шампионату Старог континента у кросу.

– Повредио је Ахилову тетиву. То га је омело да се што боље припреми за ово такмичење, а амбиције су се односиле само на то да победи – каже селектор Един Зуковић.

Планови нису били без основа, јер је Елзан у 2021. показао изванредан ниво форме, оборио је неколико државних рекорда, најважнији је онај на 3.000 м (7:39,45) на отвореним борилиштима, што је резултат с којим је остварио норму за СП у дворани које се одржава од 18. до 20. марта у Београду.

У предстојећој сезони у дворани Елзан ће трчати и 1.500 метара. Вероватно ће се и у тој деоници приближити норми за Првенство света.

Значи ли то да ће се у Арени борити на два фронта?

Наступиће у једној дисциплини за коју стручни тим процени да може да дође до финала у упусти се у борбу за највиши пласман.

Такве амбиције захтевају и одређене услове?

Наравно да у Српском атлетском савезу мислимо и на овог аса, као и на све остале. Елзан ће пут Анталије, базе која му је већ позната. Друштво ће му у Турској правити Милош Малешевић, члан Инђије, још један одличан средњепругаш који ће заједничким радом пробати да побољша своје резултате у дворани.

Милош је освајач европске медаље за јуниоре на 3.000 метара, учесник Првенства Европе за млађе сениоре у стиплу и сигурно да ће му пуно значити да тренира са Елзаном?

Наш циљ је да најбоље средњепругаше спојимо да тренирају заједно и тимски остваре успехе, а све у циљу развоја дисциплина које су нам раније доносиле много радости.

Зашто баш Анталија?

Најбитнија ствар за Елзана је да је излечио повреду Ахилове тетиве, која му с времена на време ствара проблеме, зато је и важно да буде на топлом у овом периоду. Главни циљ је што бољи наступ на Првенству света у Београду и то је разлог што Елзан и Милош крећу с припремама у Анталији где ће им друштво правити репрезентативци Турске, који у овом периду бораве у тренинг кампу. У плану је да им се у последњој седмици придружи тренер Рифат Зиљкић како би смо добили увид у спремност и рад поменутог двојца.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.