Почетна / Микс / Атлетика

Фондација „Новак Ђоковић“ и Београдски маратон најавили дугорочну сарадњу

Београдски маратон и Фондација „Новак Ђоковић“ своју сарадњу настављају и у остатку године
ФОТО: Фондација "Новак Ђоковић"

Фондација “Новак Ђоковић” и Београдски маратон најавили су дугорочну  стратешку сарадњу поводом 35. издања најмасовнијег међународног спортског догађаја у Србији. Ове године, Фондација нашег најуспешнијег спортисте свих времена учествовала је у Шетњи задовољства на Међународни дан породице 15. мај – уједно и дан одржавања маратона – чиме је потврђена посвећеност породици као стубу друштва и централној теми њиховог партнерства.

Слоган овогодишње манифестације „Пријатељство на дуге стазе“ – осликава дељење истих вредности  Фондације “Новак Ђоковић” и Београдског маратона, чији је предани рад на афирмацији улоге породице и њених вредности оличен кроз три носећа мотива – „Знање, здравље, едукација“.

Друштвено-одговорни карактер Београдског маратона се и ове године манифестовао кроз програме друштвене солидарности и заштите животне средине, бављење физичком активношћу уз стручне савете из области медицине и хуманитарни рад – где је Шетња задовољства од 2.5 км кроз коју је остварена сарадња са Фондацијом била једна од пет одржаних дисциплина овогодишњег програма Маратона.

Посебна пажња за циљеве друштвене солидарности и сарадње и ове године је изражена кроз учешће особа са инвалидитетом и бројних познатих личности у Шетњи задовољства, приликом чега су учесници носили пригодно обележене мајице Београдског маратона.

Фондација “Новак Ђоковић” као организација чији је оснивач вишеструки најбољи спортиста света, гаји велико поштовање према Београдском маратону, институцији спорта, здравља, хуманости и друштвено-корисног утицаја која већ 35 година доводи свет у Србију и представља је на најлепши могући начин. Партнерство са Београдским маратоном за нас представља инспирацију и изузетну част и веома нам је драго што се он ове године одржао на Међународни дан породице, која представља стуб стабилности, правилног опстанка и развоја сваког здравог друштва – истакла је Маја Кремић, Национална директорка Фондације. „Ми у Новак Ђоковић Фондацији верујемо да образовање и знање треба да буду универзална и свима доступна друштвена добра, јер она руше све препреке и разлике међу људима и дозвољавају деци да сањају велике снове!“ закључила је директорка Кремић.

Београдски маратон је највећи, најмасовнији и најзначајнији традиционални спортски догађај у нашој земљи и због тога високо награђиван и признат од стране домаће и стране стручне и професионалне јавности и најважнијих референтних страних институција.

Изузетно је значајно, а такође и велико признање, да je 35. Београдски маратон био и квалификациони за Светско првенство у Мастер категоријама 2023. године, у оквиру Ворлд маратон Мејџор Серије – којој припадају највећи светски маратони у Њујорку, Чикагу, Бостону, Лондону, Берлину и Токију.

Поносни смо што смо у овој важној години за будућност Београдског маратона остварили сарадњу са Фондацијом „Новак Ђоковић“ чији је оснивач један од најбољих спортиста у историји и најважнији амбасадор наше земље у свету. Уверени смо да ће, захваљујући овом гесту и многобројним значајним остварењима током његове историје, 35. издање Београдског маратона бити његово најуспешније и тиме нам отворити перспективу за нове видове сарадње и у периоду између одржавања наше манифестације – истакао је овим поводом Дејан Николић, амбасадор АИМС (Светско удружење маратона и уличних трка).

Београдски маратон и Фондација „Новак Ђоковић“ своју сарадњу настављају и у остатку године, поводом чега ће благовремено информисати јавност о новим заједничким активностима и плановима. 

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.