Почетна / Микс / Атлетика

Стигла документација: Рекорд Шпановићке ће вероватно бити признат

Резултат Иване Шпановић од 7,31 на 60 м, остварен 31. јануара на митингу у Новом Саду, највероватније ће бити нови рекорд Србије у овој дисциплини
ФОТО: Сајт „Атлетика снимци”

Кажемо – највероватније, јер предстоји још признавање од стране УО АСС. Ипак, то ће бити само формалност па може да се каже да ће се то достигнуће наћи испред оног које је пре 10 година постигла Вукосава Ђапић (Железничар, Ниш) са 7,34.

Ивана је после трке изјавила да је имала „субјективан осећај да је старт неисправан“ због цимања у блоку девојака поред ње у стази. Било је доста речи о свему протеклих дана.

Разговарали смо и с Озреном Караматом, техничким делегатом на највећим такмичењима.

Када је објаснио ситуацију, закључио је: „Сада је на комесару за такмичења, Ивици Можеку, да прикупи евиденцију и одлучи да ли ће предложити рекорд за признавање или не”.

У АСС је стигла комплетна документација: засписник с такмичења, фото–финиш и потврда о урађеној анти–допинг контроли. На основу тога предложићу Управном одбору АСС да се резултат од 7,51 призна за рекорд – каже Ивица Можек.

Влада краљице спортова заседаће по овом питању 20. марта, кад се заврши зимска сезона, па буде подвучена црта под све резултате број 1 код нас свих времена.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Aca
Poznato je da u svojoj avliji na prestup može da se i zažmuri, Branković zna. Mada Ivana ovaj rezultat zaslužuje, brža je nego ikad, neka istrči neku međunarodnu da potvrdi (ako se uklapa u plan), možda ode taj rekord i ispod 7.3! Samo zdravlje i biće.
Di
Шпановићеве а не Шпановићке.... ццц
obrnuto :)
Bas naprotiv. Spanoviceva jer joj je otac Spanovic. Spanovicka bi bila da je udata za Spanovica. :)
Aster
Spanovicka je tacno, Spanoviceva bi bila da se udala za nekog ko se preziva Spanovic.
Borac za pravdu
Uzmite u obzir i snimak, pa posteno presudite!!!
pravda
Prestup, bez polemike. Bio sam prisutan, sama je rekla da je prestupila

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.