Почетна / Микс / Атлетика

Вулета кандидат за европску атлетичарку године

Европска атлетика номиновала нашу скакачицу за атлетичарку године
ФОТО:ЕПА/М. Бухолцер

Сезона у краљици спортова се ближи крају, а самим тим је време да се поделе награде за најбоље у овој такмичарској години.

Европска атлетика је већ саопштила да су наше Адриана Вилгаош и Ангелина Топић кандидаткиње за "Звезду у успону", а сад је стигло још једно, потпуно очекивано и заслужено признање.

Ивана Вулета налази се међу 10 номинованих дама, које конкуришу за признање најбоље европске атлетичарке.

Подугачка је листа успеха које је Ивана остварила у 2022. али се свакако издвајају титула светске првакиње у дворани, златна медаља на првенству Европе у Минхену и победа у Дијамантској лиги.

Вулета је одлично отворила сезону освојивши ауторитативно најсјајније одличје у Штарк арени на планетарном шампионату у дворани.

Ученица Горана Обрадовића је у финалу два пута летела преко седам метара.

Резултат са којим се попела на највиши степеник постоља био је 7,06, док јој је најближа пратиља Есе Бруме из Нигерије скочила чак 21 центиметар краће од наше шампионке.

На ред је дошло Светско првенство на отвореном у Јуџину. Ивана је са 6,84 заузела семдо место, али делује да је то био залет за оно што ће убрзо уследити у Минхену.

На Олимпијском стадиону домаћа публика је жељно ишчекивала славље Малајке Михамбо, која се непосредно пре такмичења опоравила од короне, али њихове планове покварила је Вулета.

Српска скакачица је у првој серији скочила 7,06 и са истим резултатом као у Београду дошла до своје друге златне медаље на првенствима Европе на отвореном.

Тренер Обрадовић је истакао у разговору за Спортски журнал да је план и био да се у првом покушају скочи максимално.

Ивана је одличним скоком управо победила Немицу, која је завршила као другопласирана са остварењем од 7,03.

Двострука првакиња Старог континента на отвореном је по повратку у Београд изјавила да јој је ово најуспешнија сезона у каријери.

Круна календарске 2022. је четврта титула у Дијамантској лиги, коју је наша репрезентативка изборила на завршном митингу у Цириху. Вулета је на Лецигрунду скочила 6,97 и тако је још једом ставила до знања великим ривалкама да је најбоља и неприкосновена у скоку удаљ.

Гласање за атлетичарку године у избору Европске атлетике, отворено је до 30. септембра, а на Инстаграм страници кровне организцаије европске краљице спортова могуће је гласати за нашу шампионку, баш као и за Ангелину и Адриану.

 

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.