Почетна / Микс / Атлетика

Хуманитарци у Каменичком парку: Одржан "Новосадски крос – Трчим за дечји осмех"

Друга хуманитарна трка „Новосадски крос – Трчим за дечји осмех“ одржана је у недељу у Каменичком парку
ФОТО: Михаило Богдановић

Организатор је Горан Вендленер из Атлетског клуба Апатин, а цео приход је намењен за потребе Сигурне дечје куће у Новом Саду.

На трци се окупило више од 400 учесника у пет категорија, а старт је био у Дечјем селу.

Поред Горана Вендленер атлетичара, промотери су били и наш актуелни светски првак у кик-боксу Ненад Пагонис, Тања Стојановски, тренутно трећепласирана ултрамаратонка на свету и Ајредин Ајети репрезентативац у борилачким вештинама.

У трци на 11 километара у мушкој категорији победио је Владимир Костић из Атлетског клуба Војводина, иначе студент пете године медицине који се већ 16 година бави трчањем. Друго место је освојио Слободан Маринков из Атлетског клуба Динамо, а треће Ненад Јовановић из Атлетско-рекреативног клуба Фрушка Гора.

У истој категорији, међу женама најбоља је била Александра Маринков из Атлетског клуба Динамо, која се већ десет година бави активно спортом. Друго место је припало Јаманти Шафрањ из Атлетског клуба Трон-Палић, а треће Зорици Теофиловић из Земуна.

У трци на 4.5 километара у мушкој категорији прво мето је освојио Дамјан Шуља из Атлетског клуба Динамо, друго место  Ђуро Борбељ из Атлетског клуба Апатин, а треће Милош Рајичевић. Међу женама победила је Милана Гаврилов из Атлетског клуба Војводина, друго место је припало Мариани Чегар из Атлетског клуба Апатин, а треће Сањи Цветић из Атлетског клуба Младост Ужице.

На стази од 1.2 километра од мушкараца најбољи су били Ђура Ожват из Дечјег села, Александро Манојловић из Атлетског клуба Зворник и Александар Александров такође из Дечјег села. Међу женама победнице су биле Миона Бркић и Милица Миленковић из Атлетског клуба Динамо и Јелена Мацан.

У трци на 400 метара у мушкој категориј прво место је припало Браниславу Вановцу из Атлетског клуба Зворник, друго место Милану Хорвату из Новог Сада, а треће Андрији Зељковићу из Панчева. У женској категорији прво место је освојила Анастасиа Вуковић из Атлетског клуба Сурчин, друго Катарина Миленковић из Атлетског клуба Сурчин, а треће Тара Бошковић из Атлетског клуба Зворник.

На дечјој стази од 100 метара у мушкој категорији најбољи су били Сава Старовић, Дарије Алимпић и Адриел Ћирић, а код девојчица Ивона Тодоровић, Маша Берић и Нађа Тодоровић.

Тркаче је послужило време које је било сунчано и не претерано топло, а бодрио их је и велики број навијача. Читаве породице су учествовале у лакшим категоријама тако да није било изненађење видети на стази ни младе мајке како гурају колица за бебе.

Један од најмлађих учесника у трци, који се такмичио са одраслима била је Анастазија Халаи из Бачке Тополе, која има само 10 година, а бави се овим спортом од своје седме године.

Целу манифестацију су подржале бројне фирме Максима граф, Вега ИТ, Тофу, Волонтери Зрењанина, Протеини.си, Новосадски маратон, АРК Фрушка гора, као и многобројни фотографи и медијске куће.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tennis
Bravo za klince na 100m, ovaj Sava što je pobedio je brz k'o vetar. Taj će biti čudo kada još malo poraste!
srcha
Bravo za komentar i naravno veliko bravo za pobednika Savu Starovica!
Drug Boban
Nešto naj naj i drago mi je što smo Meda moj pas i ja bili po drugi put na ovakvom skupu
Alex
Svaka čast Goranu na akciji i što je okupio tako dobre sportiste na jednom mestu. Svu sreću želim da se održavanje trke nastavi. Bravo i Vama iz žurnala što ste ga podržali.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.