Почетна / Микс / Атлетика

Ивана Шпановић уз нови државни рекорд до финала Светског првенства у Пекингу

Европска дворанска шампионка у скоку удаљ Ивана Шпановић пласирала се у финале Светског првенства у Пекингу пошто је скочила 6,91 метар и тако поставила нови национални рекорд
ФОТО: АП

Норма за финале била је 6,75 метара, а Шпановићева је на крају квалификација била прва. Она је овим скоком поправила стари државни рекорд од 6,88 метара, који је, такође, био у њеном власништву.

Шпановићева је овај резултат остварила већ у првој серији, тако да је друге две пропустила.

 

- Циљ је био да Ивана што лакше обезбеди улазак у финале. Идеално је када се норма оствари већ у првој серији. Оно што смо планирали то је Ивана и одрадила. Резултат говори сам за себе. Борићемо се за највиши пласман – рекао је тренер Горан Обрадовић.

Финале је на програму у петак од 13.50.

У ФИНАЛУ СУ: Шпановић (Србија) 6,91 м (државни рекорд), Уген (В. Британија) 6,87 м, Миамбо (Немачка) 6,84 м, Нети (Канада) 6,79 м, Џонсон–Томпсон (В. Британија) 6,79 м, Мирончик–Иванова (Белорусија) 6,76 м, Бартолета (САД) 6,71 м, Сања (Шведска) 6,71 м, Клишина (Русија) 6,71 м, Јардер (Шведска) 6,70 м, Проктор (В. Британија) 6,68 м, Делоуч Соукуп (САД) 6,68 м.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
IVANA bravo i skoči 7,20 koliko si već par puta uradila na treningu da uzmeš zlato koje ti po svemu pripada a svaka čast i tvom treneru obradoviću na pripremi i taktici . SREĆNO
SALE
Bravo mačko u finalu preko 7 metara i eto zlat!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.