Почетна / Микс / Атлетика

Британцу Фараху злато на 5.000 метара на Светском првенству

Британски атлетицар Мо Фарах освојио је златну медаљу на 5.000 метара на шампионату света у Пекингу. Ово је његово друго злато у Пекингу, после титуле на 10.000 метара
ФОТО: АП

Тридестдвогодишњи олимпијски шампион Мо Фарах завршио је данашњу трку у времену 13:50,38 минута и тиме освојио рекордну трећу узастопну светску титулу у тој дисцилини.

Сребро је припало Кенијцу Келебу Ндику у времену 13;51,75, а бронза Етиопљанину Хагосу Генбривету резултатом 13:51,86 минута.

Мохамед Фарах освојио је златну медаљу и у трци на 5.000 метара на Светском првенству у Пекингу! Фарах је до свог другог злата на Светском првенству у Кини, пошто је претходно тријумфовао у трци на 10.000 метара, дошао у времену од 13 минута, 50 секунди и 38 стотинки.

Британцу је то треће злато на светским првенствима у трци на 5.000 метара, чиме је поставио нови рекорд у тој дисциплини. Сребрну медаљу освојио је Кенијац Келебу Ндику, који је био 1,37 секунди иза победника, а бронзаним одличјем окитио се Хагос Гебрхивет из Етиопије.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Рускиња Кучина златна у скоку увис на СП

Руска атлетичарка Марија Кучина донела је својој земљи другу златну медаљу на шампионату света у Пекингу, пошто је победила у финалу скока увис. Кучина је тријумфовала скоком од 2,01 метра, што је њен лични рекорд.

Сребро је истим резултатом, али због већег броја покушаја, освојила Хрватица Бланка Влашић, а бронзу Рускиња Ана Чичерова, такође са прескочених 2,01.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Белорускиња Арзамасова освојила злато на 800 метара

Белоруска атлетичарка Марина Арзамасова освојила је злато на првенству света у Пекингу на 800 метара. Актуелна европска шампионка победила је резултатом 1:58,03 минута, испред Канађанке Мелисе Бишоп која је освојила сребро у времену 1:58,12 минута.

Бронза је припала светској шампионки из Москве 2013. Кенијки Јунис Џепкоеч Сам у времену 1:58,18 минута.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Американцу Итону злато у десетобоју уз светски рекорд

Олимпијски шампион у десетобоју Американац Ештон Итон освојио је злато на првенству света у Пекингу уз светски рекорд од 9.045 бодова. Итон је за шест бодова побољшао претходни сопствени светски рекорд, остварен у Орегону 2012.

Сребро је уз национални рекорд Канаде освојио Демијен Ворнер са чак 350 бодова мање од Итона, док је бронза припала Немцу Рику Фрајмуту са 8.561 бодом.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Словаку Тоту историјско злато у ходању на 50 км

Словачки алетичар Матеј Тот освојио је на првенсву света у Пекингу прво злато у историји шампионата за своју земљу, у ходању на 50 километара. Тот је по топлом и спарном времену доминирао од старта до циља у који је ушао резултатом 3:40:32 сата.

Сребро је освојио двоструки олимпијски вицешампион Аустралијанац Џеред Талент, који је трку завршио за више од минут закашњења, у времену 3:42,17 сата. Бронза је припала Јапанцу Такајуки Танију резултатом 3:42,55 сата.

Занимљиво је да је ветеран 45. годишњи Шпанац Хесус Анхел Гарсија заузео девето место, више од две деценије пошто је освојио злато на СП у Штутгарту 1993. године.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Кучина освојила злато у скоку у вис, Бланки сребро

Руска атлетичарка Марија Кучина освојила је златну медаљу у скоку у вис на Светском првенству у Пекингу. Кучина је до тријуфма дошла прескочивши 2,01 метар, захваљујући перфектним скоковима без обарања лествице.

Сребрну медаљу освојила је вишеструка шампионка, Хрватица Бланка Влашић, која је такође прескочила 2,01 метар, али је начинила једну грешку на 1,92 метара.

Бронзану медаљу освојила је Рускиња Ана Чичерова, која је такође остварила резултат од 2,01 метар, али је пре тога два пута обарала лествицу.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Пољак Малаховски освојио злато у бацању диска

Пољски атлетичар Пјотр Малаховски освојио је златну медаљу у бацању диска на шампионату света у Пекингу. Малаховски је до трећег злата за своју земљу у Пекингу дошао резултатом 67,40 метара.

Сребро је припало Белгијанцу Филипу Миланову уз национани рекорд - 66,90 метара, а бронза још једном Пољаку Роберту Урбамнеку хицем од 65,18 метара.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.