Почетна / Микс / Атлетика

ГРАДИ СЕ: Атлетски центар у Новом Саду

Стадион дворана и терени за даљинска бацања ничу 2018. године
ФОТО: Н. Неговановић

Нови Сад добија атлетски центар каквих је мало и у Европи! Садржаће стадион, дворану и терене за даљинска бацања.

Ову ексклузивну информацију рекао нам је јуче легендарни Горан Обрадовић, тренер који у својој ризници има медаље с дословно свих највећих сениорских, млађесениорских и јуниорских такмичења са својим ученицима.

– Град је одлучио да нам помогне – каже Горан Обрадовић. – Изградњом тржног центра изгубили смо атлетски део иза источне стране стадиона. Већ је скинута стаза од 110 метара с јамом за песак на крају, као и терени за даљинска бацања. Најбољи клуб краљице спортова у држави последњих пет година, АК Војводина, два пута најбољи спортски колектив Српске Атине, остао је без веома битних услова за даљи рад.

– Челници града су све предузели у најкраћем року, да освајачи 11 медаља с највећих светских такмичења последње четири године, не остану на ледини.

Реч је, наравно, о Ивана Шпановић с низом од девет узастопних подвига у скоку удаљ (трострука првакиња Европе, једном вицешампионка Старог континента, као и света, три пута трећа на шампионатима глобуса и једном на олимпијским играма) и вишебојцу Михаилу Дудашу (трећем у Европи у десетобоју и седмобоју).

– У буџету града одређена су средства за пројектну документацију. Груби радови почеће на јесен.

Стадион ће имати минимум 5.000 места за гледаоце, дворана ће бити слична оној на Бањици у Београду. С обзиром да су услови које је матични спорт добио у нашој отаџбини, већ дали изванредне резултате, просто надахњује и сама помисао шта ће се догодити када уз атлетску дворану у Ћуприји буде никла и ова у највећем граду српске житнице.

– Град нам је већ омогућио последњих пет година да тренирамо зими у хали један Новосадског сајма. Прилагођавали смо је атлетици у том периоду и осим стазе у кривини, имали све остало што је требало. Само једну зиму имали смо дворану у Београду и одмах десетак девојака бржих од осам секунди на 60 метара, док се пре две године резултатом бољим од те границе освајала медаља на Првенству Србије.

Захваљујући томе што у Сремској Митровици имамо атлетски стадион где могу да се бацају свакодневно: копље, диск и кладиво. Зато имамо рекордерке из овог града: Татјану Мирковић, Драгану Томашевић, Сару Саватовић. Прве две су финалисткиње великих такмичења, Тања има европску медаљу... Када Нови Сад буде добио те услове добиће могућност за врхунске резултате и у споменутим дисциплинама.

Посебно импресионира чињеница да се планира да центар буде готов већ 2018. године!

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
konacno da AK VOJVODINA dobije svoj stadion jer su to rezultatima decenijama zasluzili a posto je prostor iza stadiona prodat za jos jedan shoping centar pitanje za gradku kucu kad misli da zaokruzi stadion jer projekat postoji jos od81. al i dalje svaka tribina ko lose sklepane lego kockice a i kljub koja god uprava dodje nece ili ne sme da trazi u denacionalizaciji svoj STADIONkoji smo uz Makabi koji je ugasen 41. sagradili 24.
ns time
a gde je predviđena lokacija za te objekte u novom sadu?
Brat - Crvenka
Gorane, sve je ovo zahvaljujući tvom znanju, inteligencijom, upornišće i radom!!! Novi Sad će ti biti doživtno zahvalan, AK Vojvodina posebno, bar bi trebalo da je tako!!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.