Почетна / Микс / Атлетика

Шпановићева изабрана у светску атлетску елиту: Наш спорт мора да чује наше потребе

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић изгласана је међу нових шест чланова спортске комисије Светске атлетске федерације
ФОТО: Ројтерс

Ивана Шпановић, која је била међу 15 кандидата, добила је поверење учесника у току тек завршеног Светског првенства у Лондону.

Поред ње нови чланови комисије су Ким Колинс, Ињаки Гомез, Адам Кшот, Томас Ролер и Бенита Вилис и биће на тим позицијама четири године, почев од 1. јануара 2018.

Спорска комисија ИААФ има укупно 19 чланова, 12 се бира на основу гласова спортиста, а седам од представника Савета ИААФ-а.

Шпановићева је изабрана у светску атлетску елиту након што је на Светском првенству у Лондону њен наступ изазвао велику полемику, када јој је приликом скока, који би јој донео златну медаљу, одлепио број на дресу и оставио траг у песку што су судије урачунале.

Она је завршила на четвртом месту и на само центиметар од бронзане медаље.

Скакачица у даљ Ивана Шпановић захвалила је свима који су гласали за њу у избору за Спортску комисију Светске атлетске федерације (ИААФ).

- Желим да захвалим свима посебно који су гласали за мене и дали ми могућност да вас представљам и пренесем ваше поруке на конструктиван начин на највишем нивоу - написала је Шпановићева на друштвеним мрежама.

Она је навела да спортисти морају да удруже снаге, раде заједно и ефикасно комуницирају са доносиоцима одлука у највишем телу светске атлетике.

- Изабрали смо да будемо спортисти јер желимо да покажемо остатку света нашу изврсност, поштовање, пријатељство и одлучност. Наш спорт мора да чује наше потребе и стога морамо да учинимо све што је у нашој моћи како бисмо осигурали да постане још већи, бољи и атрактивнији.

Најбоља српска атлетичарка се обавезала да промовише и служи атлетици на најбољи могући начин.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.