Почетна / Микс / Атлетика

Београдски маратон: Бранковић урушава Београд и Србију!

Београдски маратон оптужио је директора Атлетског савеза Србије Слободана Бранковића да лажима урушава и штети граду Београду, маратону и читавој земљи обмањивањем јавности
ФОТО: В. Марковић

"Гомила лажи и манипулација које Слободан Бранковић, директор АСС, у континуитету износи о Београдском маратону, највећем традиционалном спортском догађају у нашој земљи, који је пре недељу дана имао своје најбоље 31. издање, обавезује нас на објективно информисање јавности и трагање за истином. Бранковић не подноси уличне трке, не подноси дугопругаше и маратонце, посебно наше. Он то и не крије, он се тиме поноси. Бранковић не подноси маратон и атлетску дисциплину која је синоним за његов - атлетски спорт", наводи се у саопштењу.

Додаје се и да постоји добар разлог зашто Бранковић на Новом Београду жели да организује најбржи маратон на свету.

"Сада је већ више него очигледно јасно зашто Бранковић све ове године интензивно саплиће, деградира, урушава га и чини огромну штету Београдском маратону, али и Граду и Републици Србији, догађају који је преживео дугогодишње санкције против наше земље, рат и бомбардовање, економске и друштвене кризе, различите отимаче под разним заставама".

Бранковић не може да избрише догађај који немерљиво доприноси промоцији Србије и Београда у свету и који окупља на десетине хиљада грађана, поручују из Београдског маратона.

"Догађај који је повод за долазак хиљада странаца из читавог света у наш главни град, платформа за небројене хуманитарне и здравствене кампање, који нема пандана у региону... Догађај од посебног значаја за Град Београд".

Упитали су и Бранковића са којим српским држављанином, запосленим у Европску атлетску федерацију, договара долазак најбржих маратонаца света.

"Ко ће да организује тај фантомски "Serbia open / Serbia city" маратон на Новом Београду? Да ли ће тај извођач радова са којим се Бранковић договара да буде неко подобно, интересно повезано приватно предузеће које никада до сада ништа ни слично није урадило? Да ли Бранковић зна, на само шест месеци од најављеног догађаја, колико ће да кошта и ко ће да плати тај неодржани, непроверени, недоказани, а већ најскупљи маратон у историји Србије? Да ли је објавио колико ће српски спорт да кошта тај бесмислени, туђим (нашим) новцем плаћени експеримент?".

Поставља се и питање да ли се новембарски маратон налази у било којем европском или светском календару, има ли сертификат за безбедност Европске атлетике и лиценцу.

"Да ли Бранковић зна колико се маратона годишње организује у Њујорку, Чикагу, Лондону, Берлину, Паризу, Прагу, Будимпешти, Љубљани, Загребу, Скопљу? Наравно, само један годишње - иако би многи могли да направе пет, а Бранковић би својим накарадним схватањима да извргне руглу све оно што су сви организатори и градови до сада великим трудом деценијама стварали".

Закључује се да је Бранковић остао дужан неколико стотина хиљада евра атлетичарима и менаџерима после забрањеног атлетског митинга "Артур Такач", чији је био директор, а да постоје дугови и са првенства Европе за јуниоре у Новом Саду (2009), у Београду за сениоре у дворани (2017), као и са Првенства Балкана у Новом Пазару (2017).

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Jovanov prijatelj
Brankovic je clan SN*, nije cak ni Mladenovic. ASS mora da misli o trkacima i atleticarima, a ne oni koji organizuju maraton. Bices srecan kada u novembru za nase pare budu trcali Kenijci i Etiopljani u Beogradu, ne brini, bice i takav maraton.
Jovan
Naptedmjacka "prdnjava",spin na Brankovica,kog ne marim previse jer mi on,ne postize ,sem Spanovicke vrhunske rezulrate,no nije Brankovic organizovao za silne pare profi maraton sa ispod amaterskim ucinkom,ocajnim rezilrarima.I nije Brankovic srusio tradiciju i reference Bgd maratina s mukom pravljene decenijama.Nego brate Dejam Nikolic,gradska vlast ,Sinisa,Andreja Mladenovic..i ekipa. Manite se Brankovica..on nije direktor Bgd maratona i nije se pitao ni reci oko rasula koje ste poradili.
Bravo
Baravo, bravo

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.