Почетна / Микс / Атлетика

Ивана Шпановић, највећа звезда Медитеранских игара у Тарагони (ФОТО)

Ивана Шпановић ће бити вероватно највећа звезда не само атлетског дела такмичења, већ и целокупних 18. Медитеранских игара у Тарагони
ФОТО: Н. Неговановић

Ивана Шпановић, најбоља скакачица удаљ на планети по ИААФ рангирању, светска првакиња у дворани, бронзана с Олимпијских игара у Рију, вишеструка шампионка Европе на отвореним борилиштима и под кровом, двострука апсолутна победница скока удаљ за даме у Дијамантској лиги, у среду се у Шпанији надмеће у финалу од 20,15 часова.

Већ је 2009. освојила златну медаљу на Универзијади у Београду, па јој је победа на надметању земаља Средоземног мора једина од међународних која јој недостаје.

Како сте провели последња два дана на Пиринејском полуострву?

Путовали смо у понедељак практично цео дан. Најпре сат и по ка Истанбулу, где смо боравили 2,5 сата, па три сата лета до Барселоне, а оданде сат и по аутобусом до Тарагоне – каже Горан Обрадовић, тренер најбоље српске спортисткиње.

Јесте ли успели да се одморите?

Све је то планирано. На дан путовања Ивана је имала паузу. Уторак је остављен за обавезну тонизацију у теретани близу хотела у коме смо смештени. На стадиону још нисмо били.

Какво вас је време дочекало?

Очекивано сунчано, топло, веома погодно за дисциплину моје ученице. Ја не успевам баш да се опустим, јер сам вођа пута па трчим по акредитације, на технички састанак и да обавим све што је потребно за наших четворо атлетичара и колеге тренере. Није баш најбоље организован транспорт, па све траје дуже него што би требало.

Да ли је одржан технички састанак?

Завршен је у уторак пре подне. Има их тачно 12 у скоку удаљ. Квалификације, дакле, неће бити потребне.

Конкуренција?

Нема никога од добро познатих имена с којима се судара у Дијамантској лиги или финалима елитних такмичења.

С обзиром да је Ивана рекордерка првенстава Европе у дворани, вероватно јој неће бити проблем да надмаши и до сада најбољи резултат у скоку удаљ за жене на Медитеранским играма?

Неће, износи 6,71 метар и у власништву је Ники Ксанту, Гркиње, од 1997. године.

У каквој форми Ивана дочекује обрачун?

Изузетно сам задовољан њеном припремљеношћу. Дали смо максимум. Она једва чека да такмичење почне. Веома је расположена да се ухвати у коштац с великим даљинама. Видећемо колико ће то бити.

Ове сезоне у Атини је 26. маја већ летела даље од 6,92 м и уз помоћ ветра 6,99 м са скраћеним залетом од 16 корака?

Тако је. Овде само да нас срећа послужи па да нас одреде на залетиште низ ветар.

Зашто не би?

Хтео сам да на томе инсистирам на техничком састанку. Међутим, чуо сам да се преноси такмичење на некој од овдашњих телевизија, а онда све зависи од тога где су камере стављене и корекција нема у односу на ветар.

На првом овогодишњем митингу Дијамантске лиге, 10. јуна и Стокхолму, Ивана је скочила 6,81 метар користећи пуни залет?

Била је моја грешка што сам на томе инсистирао. Ова одлука је домино ефектом проузроковала Иванине при залету и доскоку. Порадили смо на томе на тренинзима и све кориговали, исправили.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nikola
Kako te LAS nije sramota da pišeš gluposti,svi znamo odlično da vas iz drugih saveza i drugih disciplina sramota za vaše neuspehe,pa stalno imate negativne komentare za Ivanu,polako počecu javno da vas prozivam imenom i prezimenom!!! Nemojte se kriti iza lažnih imena i nadimaka kad svi znamo Ko piše ovakve gluposti!!! Ivo tebi puno zdravlja i sreće,pokaži ovima ko si i šta si!!!! Najveća zvezda na svim takmicenjima!!!!!!
Las
Ivana je sjajna sportistkinja i ponosni smo na nju, ali ovaj naslov je totalno besmislen. Sve i da je to istina, a nije...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.