Почетна / Микс / Атлетика

Повратак из пепела: Драгана Томашевић сјајна на ЕП у Берлину

Остао је велики жал, јер сам била близу борбе за медаљу – каже српска рекордерка
ФОТО: Архива Журнала

На Драгану Томашевић увек може да се рачуна. Време пролази, али као да не утиче на 36-годишњу српску рекордерку (63,63 м) у бацању диска. Показала је то и у Берлину на Првенству Европе завршеном у недељу.

Био је то 24. шампионат укупно, а њен шести. Само једном није била у финалу. Најбоље пласмане остварила је 2010. у Барселони и у суботу у главном граду Немачке, с освојеним шестим местом.

То је најбољи пласман неког од наших 12 учесника највећег такмичења краљице спортова ове године на отвореним борилиштима.

Остаје велики жал, јер сам била близу борбе за медаљу. Никако да се поклопе коцкице. Задовољна сам пласманом, вратила сам се међу шест најбољих у Европи, за разлику од остварене даљине, која никако није испунила моја очекивања. Нијансе су одлучивале у овом финалу. Као увек одскочила је квалитетом Хрватица Сандра Перковић, која увек може да баци далеко – рекла је Драгана.

Њен учитељ Данило Кртинић није почео од самог такмичења:

Право је чудо да се вратила у врх, с обзиром какав је третман имала ове године у свом граду. Све је било како доликује 10 година, да би сада била на нивоу социјалног случаја. Добро је, у ствари, да уопште више тренира. Тешко је то поднела, али се, ево, вратила из пепела. Има дуговања, трошкове припрема... Сва срећа да је све издржала и победила неправду.

До треће серије била је четврта. Чинило се да ће каријеру крунисати једном великом медаљом. Релативно јефтина била је бронзана медаља – Шаниз Крафт (Немачка) 62,46 м.

Није искористила шансу, али је њена главна особина да се неће зауставити док не стане на победничко постоље и не оствари циљ. Не одустаје док не постигне зацртано. Пред нама су четири године нових шанси, финала, туге, али и среће, јер живот даје нове шансе...

Пласман међу осам најбољих донео јој је статус заслужног спортисте, што отвара многе могућности.

Без обзира што има 36 година, њени дани тек долазе...

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

miki
ova ne misli da stane još 4 godine...sestro idi rađaj decu pusti više sport,izguraj bar Tokio i to je to...ili ćeš zbog stipendije trenirati
Bacač Plamena
Dragana nikada nije ništa postigla sem nekog trećeg mjesta.Ma i to je super.Izvinjavam se.Uvjek si povrijeđena .Te ovo te ono kao i kuglaš Kolašinac.Daj pobijedi jednom tu perkovićku jer se od nje ne može živjet više.Dobro je da perkovićka ne baca i kuglu i koplje još.Bila bi sigurno u vrhu.Ajde ti pa treniraj sa Jelačom i bacaj koplje.Super si građena za kopljašicu , i za kazačok.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.