Почетна / Микс / Атлетика

Обележен 70. рођендан АСС: Велика такмичења ускоро у Београду

Атлетски савез Србије (АСС) обележио је 70. година постојања, уз подршку челних људи светске и европске атлетике, као и промоцијом књиге „Атлетски драгуљи Србије” Стевана Ковачевића
ФОТО: Н. Неговановић

На свечаности су присуствовали први човек Светске атлетске федерације чувени Британац Себастијан Коу, председник Европске атлетике Свен Арне Хансен и председник Балканске федерације Добромир Карамиранов.

Поносан сам што смо последњих година испунили све циљеве, један од главних је инфраструктура, изградили смо атлетске дворане и стадионе, никада у историји савеза нисмо имали оволико успешних атлетичара, са оволиким бројем медаља. Дигли смо краљицу спортова са колена, да постане права краљица спортова. У ту част издали смо књигу „Атлетски драгуљи Србије“ – рекао је председник АСС Веселин Јевросимовић на конференцији за медије у хотелу Хилтон.

Председник Европске атлетске федерације Хансен истакао је да је уверен како ће Србија ускоро бити кандидат за организацију највећих атлетских такмичења на отвореном.

Пре месец и по дана сам био на ЕП у Берлину и то је било најбоље организовано ЕП на отвореном, али сам био и у Београду прошле године када је организовано најбоље ЕП у дворани. Организација Европског дворанског шампионата у Србији била је феноменална, одушевио сам се каква љубав према атлетици влада овде, 9.000 навијача је остало да гледа доделу медаља на затварању такмичења и ту сам видео колико ова земља воли атлетику. Сигуран сам да је Београд озбиљан кандидат да након изградње атлетског стадиона и инфраструктуре организује не само ЕП на отвореном, већ и за Светско првенство – рекао је Хансен.

Чувени Британац Коу, са позиције првог човека светске атлетике, поручио је да подржава Србију у кандидатури за организацију СП у дворани 2022. године.

Београд је имао сјајну кандидатуру за 2020. године, али није изабран и желео бих пре свега да АСС и Влада Србије наставе да размишљају у том правцу у жељи за организацијом таквог првенства. Одмах након одлуке сам дошао до Јевросимовића и наставио сам да га подржавам да настави у кандидатури за 2022. године. Када бирамо тако велико такмичење, водимо рачуна и колико Влада подржава спорт и организацију таквог такмичења. Био сам овде након тога, и тада сам пружио подршку да Србија настави са кандидатуром за овакво такмичење – рекао је Коу.

Први човек Балканске атлетике Карамаринов открио је да ће Србија ове године организовати три догађаја.

Организоваће се Србија Сити маратон, шампионат Балкана за јуниоре и Балкан Гала, где ће се бирати најбољи балкански атлетичари – поручио је председник Балканске атлетске федерације.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.