Почетна / Микс / Атлетика

Ивана Шпановић: Није могло другачије него злато

Најбоља српска атлетицарка Ивана Шпановић изјавила је да ниједног тренутка није сумњала да ће на дворанском првенству Европе освојити треће узастопно злато
ФОТО: Бета/АП

Без већег оптерећења смо ушли у зимске припреме и сезону, са свега пар такмичења где сам морала да вратим оштрину и стари осећај на великим такмицењима. Кад је почело финале видела сам да не могу да јурим резултат за који сам мислила да сам спремна и онда сам се окренула да изведем један скок који ће ми бити довољан да однесем победу. Била сам уверена да ћу успети. Није могло никако другачије, сем да такмичење завршим трећи пут заредом као дворанска првакиња – рекла је Шпановићева на прослави Атлетског савеза у Комтрејду.

Она је искористила прилику да честита колеги из репрезентације Страњихи Јованчевићу, који је такође у скоку у даљ освојио бронзу, своју прву медаљу на великим такмичења.

Морам да искажем срећу што је Страхиња освојио медаљу. Неко сам ко разуме, труд и залагање. Хвала Богу да му се и срећа осменула, да скочи најбоље кад је најпотребније. Знам какав је осећај освојити прву медаљу, желим и да му не буде последња – рекла је Ивана.

Шпановићева се захвалила свима који су уцествовали у успеху атлетицара на дворанском ЕП у Глазгову, а највише свом тиму и тренеру Горану Обрадовићу.

Јевросимовић: Историјски успех; Јованчевић: Стпљење и вера
Председник Атлетског савеза Србије (АСС) Веселин Јевросимовић рекао је да су медаље Иване Шпановић и Страхиње Јованчевића на дворанском првенству Европе у Глазгову историјски успех за тај савез.
Ивана је освојила историјску златну медаљу, а Страхиња је остварио велики успех прескочивши осам метара уз национални рекорд. Ово је историјски успех за Атлетски савез Србије. Честитам им, захвалио био се њиховим тренерима, који су подједнако јунаци као и атлетичари – рекао је Јевросимовић.
Млади скакач у даљ Јованчевић, који је освојио бронзану медаљу истакао је да његов успех описују стрпљење и вера.
Две речи које описују овај успех су стрпљење и вера. Веровао сам од тренутка кад сам ушао у атлетске професионалне воде, веровао сам да могу да скачем преко осам метара. Био сам стрпљив, иако сам имао многе повреде, несрећне околности које су ме спутавале да се појавим у финалу било ког већег првенства. Сад ми се срећа осмехнула и схватио сам да сам први пут прескочио осам метара на највећем такмичењу у финалу. Још увек нисам свестан, али знам да је то велика ствар. Уз све то државни рекорд. Тресем се кад причам о томе”, изјавио је Јованчевић и захвалио свима на подршци.
Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bas koji je volio Harmoniku
Ti si postigla sve i hvala ti za HIMNU SRBIJE na mnogim takmičenjima.Ali,tvoj sledeći uspeh će biti da pronađeš još jednu devojčicu koja će kao i Gardaševićka biti šampion.Mislim da je to tvoja misija sada.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.