Почетна / Микс / Атлетика

Ивана Шпановић: Крај каријере ни близу, фокус на Доху и Токио

Освајњем трећег узастопног злата у дворани у Глазгову, Ивана се изједначила по броју узастопних најсјајних одличја у низу са бившом немачком скакачицом удаљ Хаике Дрекслер, која укупно има четири титуле
ФОТО: Н. Неговановић

Најбоља спска атлетичарка Ивана Шпановић, трострука узастопна дворанска шампионка Европе у скоку у даљ, изјавила је да је уверена да може и до четвртог узастопног злата и поручила да уопште не размишља о крају каријере.

Освајњем трећег узастопног злата у дворани у Глазгову, Ивана се изједначила по броју узастопних најсјајних одличја у низу са бившом немачком скакачицом удаљ Хаике Дрекслер, која укупно има четири титуле.

- Чињеница да ћу на следећем дворанском првенству појавити као бранилиац три златне медаље даје дозу мотивације и величина тога је довољна да ме покрене у том смеру. Не видим зашто би било другачије, наравно у некој најбољој режији - рекла је Шпановићева новинарима на прослави у Комтрејду.

Према њеним речима, величине успеха биће свесна тек када се буде повукла из атлетике.

- Ово је моја 11 медаља, а мислим да ћу свесна да постанем тек кад ово све престане и када се склоним са атлетске стазе, али то је и потврда да сам тренутно једна од најбољих скакачица на свету. Када се финале завршило, многи бивши освајаци медаља су прокоментарисали да је невероватно да сам се после повреде тако брзо вратила на ниво на који су навикли. Самим тим сам још поносинија на медаљу - објаснила је Ивана.

На питање да ли размишља о „преласку игрице“ и крају каријере, Шпановићева је истакла да јој то још увек делује далеко.

- Не знам са којим такмичењем се прелази игрица, али нека то буде када будем освојила светску титулу на отвореном и злато на Олимпијским играма. Онда бих већ могла да почнем да размишљам о крају каријере. Скакаћу све док сам здрава и док имам довољну мотивацију да са осмехом одем на тренинг и док уживам, али крај ми је још увек далеко.

Ивана је испричала и како је испратила финале у мушкој конкуренцији, у којем је млади Страхиња Јованчевић освојио бронзу уз државни рекорд (8,03).

- Због свог финала нисам могла да идем до хале да гледам Страхињу, гледала сам га у соби. Пошто је Горан и цео тим био са њим, ја сам као лудак сама у соби вриштала и плакала. Било ми је пуно срце, јер су се мени вратиле емоције када сам ја освојила прву медаљу у Москви. Нисам размишљала да ли та емоције мене троши, али као да ми је то требало те мало позитивне енегрије пред мој наступ.

У периоду од октобра ове године па до августа наредне, Ивану Шпановић чека напоран период са неколико важних такмичења. Очекује је Светско првенство у Дохи, Светско дворанско првенство у Кини, као и Олимпијске игре у Токију, па се наметнуло питање како ће изгледати припреме током тог периода.

- Наша сезона увек изгледа исто. Имамо једно велико дворанско првенство и једно велико на отвореном. Ово године је је мало другачије јер нас једно првенство очекује тек у октобру. Са Глазговом смо ставили тачку на зимски део сезоне, мало ћемо модификовати припреме за Светско првенство пошто је јако касно, а на крају те сезоне треба да се надовежу припреме за наредну сезону 2020. године. Мислим да чемо у ходу решаватии и бирати такмичења да се у Дохи појавимо најспремнији.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.