Почетна / Микс / Атлетика

Кћерке Топића и Папакостаса настављају стопама очева

У Атини се 20 година одржава митинг у скакачким дисциплинама само за припаднице лепшег пола
ФОТО: Архива Д. Топића

За јубилеј организатори су дошли на јединствену идеју, да се на залетишту за вис нађу ћерке бивших асова, Драгутина Топића и Ламброса Папакостаса, које иду стопама својих очева.

Победила је овога пута три године старија Шанти (рођена 2002, а Ангелина 2005), али то је било у другом плану у односу на суштину приче, коју нам преноси Летећи Топ:

Контактирао ме  је Јанис Коцујанопулос, директор престижног такмичења „Филотеи вумен гала“ да за јубиларно 20. издање овог такмичења Ангелина буде учесница у скоку увис.

Откуда старија пионирка на такмичењу сениорки?

То сам га и ја питао. Рекао ми је да прати њен развој, да је одушевљен и да жели да јој ово такмичење буде „ватрено крштење“ у иностраној каријери. Захвалан сам му за ово предивно искуство које ће значити овим талентованим девојчицама.

Испоставило се да ће Ангелина скакати заједно са кћерком вашег некадашњег ривала Ламброса Папакостаса?

И у земљи домаћина је ова вест медијски јако лепо испраћена. Ја сам српски рекордер с 2,38, а он Грчки с 2,36.

Велики сте пријатељи били, каква је сада ситуација?

Иако смо на терену били љути ривали ван стазе смо били и остали пријатељи за читав живот. У неколико наврата сам и живео у његовој кући. Увек ми је великодушно нудио смештај када бих долазио у Грчку.

Дошло је време да станете у „угао ринга” у коме су вам кћерке?

Јесте, његова ћерка Шанти надметала се с мојом Ангелином на залетишту скока увис. Историја се на известан начин понавља.

Млада дама Папакостасових има чудно име за Гркињу?

Ламбросова супруга Силвана  је Бразилка, бивши супер модел, тако да је Шанти наследила таленат и лепоту оба родитеља.

Баш као и Ангелина?

Сложићу се с том оценом – смеје се расположени Топ, чија је супруга Биљана српска рекордерка у троскоку.

Како су се њих две уклопиле у пријатељство очева?

Наше ћерке су се моментално зближиле.

Шанти је надмашила 1,70 метара, а Ангелина 1,65?

Овога пута била је мало успешнија од моје ћере.

Није Ангелини било нимало лако, јер је почетна висина износила 1,60 м, а лични рекорд јој је на отвореном 1,65 и у дворани 1,71?

Мислим да је организатор направио малу грешку уврстивши њих две у главни програм,а не у конкуренцију јуниорки, што је примереније за њих, посебно за Ангелину, још пионирку. Разлог је био директни ТВ пренос. Сигуран да би се обе надметале на много већим висинама да су наступиле у јуниорској категорији. Овако је почетна висина од 160 центиметара деловала помало обесхрабрујуће са нејаке девојчице, мада су се обе показале у лепом светлу. Ангелина је још прескочила и 165, док је Шанти некако успела да се провуче и на 170. Морам да нагласим да је дувао јак ветар у прса који је ометао неискусне такмичарке и одузео им оне праве, рекордерске скокове, но има дана за мегдана, каријера је тек почела.

Јесте ли се договорили за први реванш?

Наравно, уследиће у децембру на новом издању „Меморијала Мика Шврака“ где ће Шанти и њен тата бити наши гости...

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

RRR
Ceo tekst sam procitao najezen.Napred deco, nadmasite roditelje.Da li je majka Santi sportiskinja.
007
Atletika najzdraviji sport uz plivanje i gimnastiku i to amatetski bez iscrpljivanja organizma samo prirodno koliko ko moze najvaznije je biti zdrav i osecati se lepo posle treninga

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.