Почетна / Микс / Атлетика

Емир Бекрић одлучио да окачи спринтерице о клин

Освајач једине медаље за србију на светским првенствима на отвореном о каријери...
ФОТО: Архива Журнала

Кратка СМС порука: „Можемо ли да се чујемо, желео бих да поразговарамо о нечему за мене веома битном“. Када такву иницијативу упути Емир Бекрић, најбољи атлетичар Србије у досадашњем току 21. века, освајач неколико европских и једине светске сениорске медаље за нашу земљу на отвореним борилиштима (на 400 м препоне националним рекордом 48,05), јасно је да је одговор гласио: „Наравно“.

Лична карта

ИМЕ И ПРЕЗИМЕ: Емир Бекрић

ДАТУМ И МЕСТО РОЂЕЊА: 14. март 1991, Београд

ВИСИНА: 1,95 м

ТЕЖИНА:  88 кг

ДИСЦИПЛИНА: 400 м препоне

ЛИЧНИ РЕКОРД: 48,05 секунди

MЕДАЉЕ: бронзана на Првенству света у Москви 2013, сребрна на Првенству Европе у Хелсинкију 2012, златна на Медитеранским играма у Мерсину 2013, златна и бронзана на првенствима Европе за млађе сениоре

– Почетак мог бављења спортом био је повезан са „Спортским журналом“, па бих хтео да се и на крају каријере огласим на његовим страницама – објаснио је Емир на почетку разговора.

Хвала на поверењу, али за када заказујемо тај интервју? За 2020. и коју годину?

За Божићни број ове године – рекао је уз осмех Емир, прихвативши шалу.

Имате 28 година (рођен је 14. марта 1991.), што је за дисциплину 400 метара преко препона пубертет, јер она захтева искуство?

– Немам више жељу, ни вољу. Дао сам као атлетичар све што имам, што се тиче моје посвећености. Не могу више да пружим да бих ишао путем којим сам ишао. Али не бих желео да причам о нечему негативном, већ само лепом, јер ми је овај спорт донео углавном најлепше моменте мог досадашњег живота.

Затечени смо темом. С обзиром да су се Драгутин Топић и Драган Перић, такође на странама „Спортског журнала“ опраштали од каријере (мада много касније, после 40. године).

Комплетан текст можете да прочитате у божићном двоброју Спортског журнала за 6. и 7. јануар. Уколико желите да се претплатите на електронско издање Журнала кликните ОВДЕ.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

pp
Sve u svemu, ova "trenerškinja" ga obogaljila.
mad
Svaka čast za sve što si uradio za srpsku atletiku. Doneo si medalje i zvezdi i partizanu, ali svi znaju da potičeš iz AK Novi Beograd. Oteran iz Partzana, bez podrške kluba nema uspeha i motivacije.
Nemanja
Ma idi bre, rasplakah se, zaista, čak ne smem ni da pogledam njegov čuveni sprint za bronzu na SP, da se ne brukam. Žao mi je što ga nećemo više bodriti na sportskim terenima, ali život ide dalje i puno sreće u njemu Emire, a nadam se da ćeš ostati u sportu i da ćeš svoje umeće prenositi mladima!
Неко,тамо далеко...
Ауууу,штета заиста.Но већ дужи низ година га нема нигдје због повреда па није баш да је неочекивано...Она медаља је нешто што ће се дуго памтити.Његов спринт на циљној равнини и задњи уложени атом снаге за медаљу...А и чувени Душко Кораћ који је то све испратио као коментатор.Пуно среће у животу,а таман и да заплови у тренерске воде.Имају шта клинци да науче од бронзаног са СП
Poštovalac
Emire, svemire, najlepše ti hvala za sve uspehe kojima si obradovao svoju prodicu, stručni štab i sve nas!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.