Почетна / Микс / Атлетика

Тренирајте сa Иваном Шпановић (2) – Вежбе за маме (ФОТО, ВИДЕО)

Најбоља српска спортисткиња у досадашњем току 21. века, наставља с вежбањем код куће.
ФОТО: Принтскрин Инстаграм

Нову серију вежби за ноге поставила је на свој инстаграм, констатујући: „Волим што је тренинг у карантину постао заразан толико, да сам подстакла и своју маму да се покрене. Овај тренинг је за њу, али и за све остале маме”.

Мада је овога пута била у теретани, а не стану и ове вежбе су универзалне, баш као и претходне, које смо објавили у „Спортском журналу”, јер не захтевају реквизите.

Када се прође кроз серију, направити три минута паузе, па поновити. И тако четири пута.

 

ФОТОГРАФИЈЕ ПОГЛЕДАЈТЕ У НАШОЈ ГАЛЕРИЈИ

Скок из получучња

С длановима укрштеним на грудима и лактовима уз тело, отићи у получучањ при чему леђа морају да стоје право, да се не савијају. Из тог положаја скочити, па се при доскоку вратити у получучањ и после једног благог љуљушкања опет се одразити. Тако 10 пута узастопно.

Одскок на једној нози

Вежба у којој се такође раде поскоци, али на једној, на пример прво на левој нози. Другу полусавијену пружимо иза себе и подигнемо на висину нешто нижу од колена оне на којој је главни ослонац. Шаке укрштене на грудима и лактови уз тело. Спустимо се благо из левог кука и после благог њихања у коену (у функцији замајца за скок), лагано се одразимо увис, тек да стопало не остане на тлу. Требало би тако 10 пута једном, па одмах другом ногом. 

Бочно кретање

Из получучња (тело опет право, не савијајте се напред) и с рукама као у претходне две вежбе, иде се лево па десно по пет корака. Одмакне се једна нога, примакне друга. Слично као када се игра коло, али је положај тела другачији.

Замах у страну

Клекне се на колена на претходно стављену меку простирку. Руке праве у ширини рамена, дланови такође на простирци. Леђа од кукова до рамена равна и глава у продужетку тела. Одваја се једна нога на страну од тела, скоро до висине кука, тако што потколеница, као и у стартном положају, остаје 90 степени у односу на натколеницу. Врати се назад на простирку и опет одвоји. Тако 12 пута једном па одмах 12 пута другом ногом.

Подизање ноге унутрашњом страном

Вежбач легне на простирку дужине тела најпре на десни бок, ослоњен на подлактицу, која је у односу на надлактицу под углом од 90 степени. Десна нога је опружена, а лева преко ње и стопалом на простирци. Десну ногу испружену подиже увис. После 10 понављања окрене се на леви бок и исто учини, само као у огледалу.

Дуга

Клекне се на колена на претходно стављену меку простирку. Руке праве у ширини рамена, дланови такође на простирци. Леђа од кукова до рамена равна и глава у продужетку тела.

Једном ногом, најпре левом на пример, опруженом прави се покрет, који је некога подсетио на дугу. Теже га је описати него извести. Најпре се иде назад увис, при чему стопало испружене ноге иде изнад леђа. Затим се, не прекидајући кретање, с десне стране десне ноге додирне под врховима прстију леве ноге. Онда се она опет врати испружена изнад леђа. Завршава се кретање ногом тако што се она савије и дође у почетни положај. Понови се непрестано 10 пута.

Следи промена ногу, лева остаје на простирци, а десном се описује „дуга“.

 

Покрет уназад из стојећег положаја

Стане се испред зида. Вежбач се ослони рукама на зид благо савијених руку, да буде што стабилнији. Ноге су испружене и на 80 степени у односу на под. Назад се опруженом једном ногом начини покрет до висине кука. Тако 15 пута. Одмах другом ногом учинити исто.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.