Почетна / Микс / Атлетика

Рус трчао око кревета више од 10 сати

Рекао је да га је инспирисао Француз који је прошлог месеца трчао маратон на свом балкону, али је одлучио да оде корак даље
ФОТО: Бета/АП

Рус Дмитриј Јакукњи, искусни ултрамаратонац, трчао је око свог кревета више од десет сати у покушају да копира ултрамаратон од 100 километара.

Он овог месеца планирао да трчи маратон у Сахари у дужини од 205 километара, али се уместо тога нашао код куће у Владивостоку пошто је трка одложена за септембар због пандемије корона вируса.

Јакукњи је у суботу провео 10 сати и 19 минута трчећи око брачног кревета у свом стану. Претрчао је нешто више од 100 километара.

Рекао је да га је инспирисао Француз који је прошлог месеца трчао маратон на свом балкону, али је одлучио да оде корак даље.

Трачање у скученом простору било је велики изазов.

- Почело је да ми се врти у глави, нога ме је болела с једне стране, тако да сам на сваких 10 километара мењао смер у којем сам трчао - рекао је Јакукњи за АП. - Имао сам подршку породице. На ултрамаратону обично трчите с ранцем у којем је храна. Овде сам морао само да махнем руком и супруга би нешто скувала. Деца су ми пружала моралну подршку, а супруга је била ди-џеј, све време је мењала музику.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.