ЖУРНАЛ ВАМ ПРЕДСТАВЉА: Дечја атлетика која ће бити део наставе у основним школама

0

Представљамо вам и објашњавамо сврху вежби које ће радити ученици од првог до осмог разреда

ФОТО: Принтскрин, Светска атлетика

Атле­ти­ка ће од на­ред­не го­ди­не би­ти део на­ста­ве у основ­ним шко­ла­ма Ср­би­је. Про­грам Свет­ске атле­ти­ке, по­знат под на­зи­вом Деч­ја атле­ти­ка, при­ме­ни­ће се и код нас. Ве­жбе су при­ла­го­ђе­не та­ко да де­ца ко­ја чак не­ма­ју фи­скул­тур­ну са­лу или школ­ско дво­ри­ште, мо­гу да ве­жба­ју и у учи­о­ни­ци.

- Об­у­хва­ће­ни су ђа­ци од пр­вог до осмог раз­ре­да. Учи­те­љи, на­став­ни­ци фи­зич­ког и здрав­стве­ног вас­пи­та­ња има­ју, да та­ко ка­жем алат, ко­ји би од­го­во­рио свим ци­ље­ви­ма, од­но­сно ис­хо­ди­ма на­ста­ве. Сва­ка од ве­жби уну­тар про­гра­ма Де­чи­ја атле­ти­ка про­во­ци­ра раз­вој бр­зи­не, сна­ге, ста­бил­но­сти, скоч­но­сти, пре­ци­зно­сти, окрет­но­сти, ко­ор­ди­на­ци­је, из­др­жљи­во­сти... Ту су та­ко­ђе пси­хич­ки, со­ци­јал­ни раз­вој, ја­ча­ње ем­па­ти­је, осе­ћа­ја за дру­га, дру­га­ри­цу, пол­на рав­но­прав­ност, ве­жба­ње и так­ми­че­ње без на­си­ља... Све се то чи­ни на дру­га­чи­ји, за­ни­мљив на­чин. Ре­кви­зи­ти су пот­пу­но при­ла­го­ђе­ни де­ци због њи­хо­ве си­гур­но­сти: ви­си­ном, ма­те­ри­ја­ли­ма, об­ли­ком... - каже Ми­лан Сто­шић, пред­сед­ник Удру­же­ња пе­да­го­га фи­зич­ке кул­ту­ре Бе­о­гра­да и члан УО Срп­ског са­ве­за про­фе­со­ра фи­зич­ког вас­пи­та­ња и спор­та.

Све се озбиљ­но пла­ни­ра, па Го­ран Бе­го­вић, ин­струк­тор са сер­ти­фи­ка­том Свет­ске атле­ти­ке, др­жи кур­се­ве. До са­да је обу­ку про­шло 300 од 600 пла­ни­ра­них учи­те­ља и на­став­ни­ка у: Ки­кин­ди, Но­вом Са­ду, Ни­шу... Сле­де још: Но­ви Па­зар, Кра­ље­во и Бе­о­град. Обу­ка је тре­нут­но за­у­ста­вље­на због ван­ред­ног ста­ња.

- Има мно­го ин­те­ре­со­ва­ња на ло­ка­лу да се при­пре­ма ре­а­ли­зу­је у свим ло­кал­ним са­мо­у­пра­ва­ма као и ве­ли­ко рас­по­ло­же­ње чел­ни­ка оп­шти­на да из­гра­де атлет­ска бо­ри­ли­шта по про­јек­ту уну­тар шко­ла ши­ром Ср­би­је.

 

Повезане Bести

Kоментари (0)

Само регистровани и улоговани корисници могу да оцењују коментаре!

Пpиjaвa Региcтрyј ce

Додај коментар

Преостало карактера:

Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција СПОРТСКОГ ЖУРНАЛА ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „СПОРТСКОГ ЖУРНАЛА“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. СПОРТСКИ ЖУРНАЛ ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Да бисте видели остатак вести

Региструјтe Cе Пријавитe Ce

Пpиjaвa

Facebook Пријавa

или

Региcтрyј ce › Заборавили сте лозинку?

Региcтрyј ce

Facebook Пријавa

или

Унесите Вашу адресу е-поште да бисте добили нову шифру