Почетна

ТАШМАЈДАН - Ледене чаролије срећног Београда

После 37 година иза капија Ташмајдана крије се прелепо клизалиште, а недалеко одатле и дворана Пионир
ФОТО: М. Антић

Стадион „Ташмајдан“ који се налази у саставу Спортско-рекреативног центра „Ташмајдан“, изграђен је на месту некадашњег каменолома 1954. године, а пројектовао га је архитекта Мика Јанковић.

Стадион има 10.500 места. На њему се организују спортски догађаји, културно-уметничке манифестације, забавни програми и концерти, а у зимским месецима претвара се у највеће клизалиште у региону.

Распуст на Олимпу

Клизалиште на ЈП Спортски центар „Олимп – Звездара“ отвориће своја врата у другој половини јануара. Како су нам рекли из спортског центра, прилагодили су се школском распусту како би школарци имали где да уживају и проводе слободно време.

Радним данима од 10 до 16 часова биће бесплатно за школарце који понесу ђачку књижицу.

После реконструкције, стадион „Ташмајдан“ поново је отворен 2016. године.

Овај натпис стоји испред капије легендарног Таша, одмах поред благајне која светли и иза чијег пулта провирују даме спремне да цепну улазнице које се на том месту нису продавале 37 година. Толико дуго није било клизања на леду Ташмајдана, уоквиреном базеном, парком и славном Петом београдском гимназијом.

Већ се код „Нишлије“ чује музика која се романтично шири кроз оштар зимски ваздух. Хладно није само онима који су, као Бане Бумбар, пронашли клизаљке и дошли до једног од култних места некадашњег, срећног Београда.

У потрази за таквом престоницом реновирано је и најлепше и највеће клизалиште. СРЦ Ташмајдан је свима омогућио да сваког дана уживају у плесу на леду, а предвиђене су и посебне акције бесплатног клизања за свакога ко донесе „актуелну“ ђачку књижицу.

Такође, од 15. децембра, па до 15. фебруара, траје Зимски фестивал који готово свакодневно нуди велики број изузетно занимљивих програма.

А ако се догоди да је баш тог дана, или те вечери када сте желели да обујете клизаљке, невреме напољу, можете да одете до првог ћошка и спустите се улицом право до ледене дворане Пионир. Ово место, такође део СРЦ Ташмајдан, посебно је за све који су се у протеклих 37 година бавили спортовима на леду. И остаће специјално, пошто у њој тренирају и играју утакмице хокејаши Партизана, Црвене звезде и ХК Београд.

Пионир је и дом разних међународних такмичења у уметничком клизању, а када год приђете леденој дворани, кроз стакло ћете видети најмлађе, или старије, који плешу по леду. За рекреативце су предвиђени посебни термини.

Сваке зиме ћете причати, или чути некога да прича о клизању. О томе како свима недостаје онај тренутак када се покупе клизаљке и без било какве посебне припреме сврати се до Ташмајдана или Пионира на добро знојење на леду. Уз чај, кафу...

Не чекајте. Само идите и уживајте.

 

TAШМАЈДАН

 

ТЕРМИНИ

 

РЕКРЕАТИВНО КЛИЗАЊЕ

ДЕЦЕМБАР/ЈАНУАР

Понедељак – петак

15,00–17,00

18,00–21,00

Субота и недеља

12,00–14,00

15,00-17,00

18,00-20,00

ФЕБРУАР

Понедељак – петак

18,00–21,00

Субота – недеља

18,00–20,00

БЕСПЛАТНО КЛИЗАЊЕ УЗ ЂАЧКУ КЊИЖИЦУ

ДЕЦЕМБАР/ЈАНУАР

Понедељак – петак

12,00–14,00

ФЕБРУАР

Сваким даном

10,00–12,00

12,30–14,30

15,00–17,00

РЕТРО ПАРТИ

ДЕЦЕМБАР/ЈАНУАР/ФЕБРУАР

Сваког петка

18,00–21,00

• Клизање уз музику 50-их, 60-их, 70-их и 80-их година

 

ЦЕНОВНИК

Појединачна карта    300

Породична карта викендом:

Родитељ + 1 дете       450

Два родитеља + 2 детета      600

ПИОНИР

 

ТЕРМИНИ РЕКРЕАТИВНОГ КЛИЗАЊА

Уторак/среда/четвртак

20,30-22,00

Петак

20,30-22,30

Субота/недеља

11,00-12,30

14,00-15,30

20,30-22,00

 

ЦЕНОВНИК

 

ПОЈЕДИНАЧНА КАРТА

Радним данима          200

Петак/субота/недеља (1 долазак)      300

Породична карта (1 родитељ + 1 дете)       450

Породична карта (родитељи и деца до 12 година)            600

МЕСЕЧНА КАРТА    3.000

ШКОЛА КЛИЗАЊА СА ИНСТРУКТОРОМ/10 ТЕРМИНА         4.000

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Palilulac
dok god se na Tašmajdanu ne budu igrale hokejaške utakmice,Tašmajdan nikad neće biti kao što je bio nekad

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.