Почетна / Микс / Борилачки спортови

Милица Мандић осам година после злата у Лондону: Заувек посебан дан

- Сада на то гледам из неке друге перспективе, како сам одрасла и сазрела. Нека сећања могу да избледе, али емоција тог дана мислим да никада неће избеледети и за мене то никада неће бити заборављено. То је посебан дан - рекла је Мандићева
ФОТО: EPA/IAN LANGSDON

Емоција током освајање олимпијског злата у Лондону никада неће избледети и тај дан ће увек бити посебан у мом животу, каже теквондисткиња Милица Мандић, која је Србији 2012. године донела прво злато у историји.

- Сада на то гледам из неке друге перспективе, како сам одрасла и сазрела. Нека сећања могу да избледе, али емоција тог дана мислим да никада неће избеледети и за мене то никада неће бити заборављено. То је посебан дан - рекла је Мандићева Танјугу присећајући се историјског успеха за српски теквондо, који се десио касно у ноћи 11. августа 2012. године у Лондону.

- За неке је то био почетак моје каријере, а за мене само наставак и нешто што ме лансирало до медија и популарности. Гале (Драган Јовић прим.аут) и ја волимо да се сетимо тога дана и да са Тићом (Тијана Богдановић прим.аут) попричамо о томе колико само напредовали, шта смо направили… То је био једна добар почетак за теквондо у Србији, да нам дођу младе наде, да научимо децу колико је спорт леп и колико је лепо бити у спорту - рекла је Милица.

Селектор теквондо репрезентације Драган Јовић Гале каже да је злато од пре осам година било само подстрек за нове успехе српског теквонда.

- То је тада била круна, али следеће године очекујемо још бољи резултат, само да дођу те Олимпијске игре. Олимпијско злато је врх пирамиде у спорту и сваком човеку у сваком спорту то је срећа, понос, част, али и обавеза да останете на том нивоу. Ми смо из тог разлога још више тренирали после Лондона, па смо донели још једну олимпијску медаљу и велики број других одличја. На Тијанину несрећу и целог тима, она је изгубила злато због нестручности судија, јер су направили грешку. И она је требало да буде златна олимпијка са 18 година, али шта је ту је. Све ћемо, надам се, поправити идуће године у Токију - рекао је Јовић и осврнуо се на планове до следеће године када је се очекује одложене ОИ.

- Не видим разлог да се Олимпијске игре поново отказују, ако се већ сада најваљује пет-шест неких различитих вакцина. С друге стране, имамо у јануару квалификације за ОИ које се нису одржале у мају, а из нашег клуба Галеб иде Димити Нагајев у категорији до 58 килограма и Никола Вучковић из ТК Змај из Руме. Искрено се надам да ћемо имати бар једног мушкарца на ОИ у Токију, можда и двојицу. Последњи пут смо мушког такмичара имали 2012. године Дамира Фејзића. То је наш први задатак, а до ОИ требало би да се одржи ЕП. Све између тога и после тога је ствар подешавања календара. Надам се да ћемо направити добре резултате и да ћемо подићи форму. А до јула ћемо видети шта ћемо моћи да радимо, колико ће моћи да се путује…

Јовић је истакао да га тренутно радује сарадња са олимписјким тимом Бразила, чији се долазак у Београд очекује почетком септембра.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.