Почетна / Микс / Борилачки спортови

Завршен 10. Куп нација у Сомбору, Србија најбоља селекција

На турниру су учествовале боксерке из Аустрије, БиХ, Белорусије, Хрватске, Чешке Републике, Казахстана, Марока, Малија, Русије, Србије, Словачке, Турске
ФОТО: bokserskisavez.rs

Престижни турнир у женском боксу Куп нација у Сомбору, 10. по реду, успешно је завршен, а Србија је проглашена за најбољу репрезентацију (сви узрасти).

У конкуренцији сениорки за најбољи тим проглашен је тим Казахстана, друго место освојила је Турска, а трећу позицију Србија.

Ленту најбоље боксерке у конкуренцији кадеткиња понела је Чехиња Викторија Јилкова, најбоља јуниорка такође стиже из Чешке и реч је о Катрин Ивановој.

Најбоља омладинка је српска боксерка Александре Тепавац, најбоља страна боксерка (сениорке) је актуелна светска шампионка из Турске Бусенац Сурменели, а најбоља српска боксерка је Нина Радовановић.

Најбољи судија је Љубомир Крстин, а пехар за најбољег тренера отишао је у руке Казахстанца Јерика Алгабека.

Златне медаље за Србију на 10. Купу нација освојиле су: Нина Радовановић (сениорка 51 кг), Александра Тепавац (омладника 69 кг), Милена Матовић (сениорка 81 кг), Сара Ћирковић (омладинка 51 кг), Сара Шкапик (омладинка 60 кг), Нина Гајић (сениорка 64 кг). Сребро: Саша Беркловић (школарка 46 кг), Драгана Јовановић (јуниорка 52 кг), Јелена Зекић (сениорка 54 кг), Ивана Чизмар (јуниорка 50 кг), Анђела Илић (омладинка 51 кг).

Награде најбољима уручили су: Амбасадор Казахстана Габит Сиздикбеков, градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, председница Општине Апатин Дубравка Кораћ, Мујо Бајровић (прослављени ас и легенда бокса), Славиша Ћуровић (глумац и коментатор), Јовица Панић (супервизор).

Такмичење као и претходних година организовао је Боксерски савез Србије, уз техничку подршку боксерског клуба Сомбор који је уложио велики труд и рад да се овај турнир одржи, уз све мере заштите од вируса Цовид-19, под покровитељством МТС-а.

На турниру су учествовале боксерке из Аустрије, БиХ, Белорусије, Хрватске, Чешке Републике, Казахстана, Марока, Малија, Русије, Србије, Словачке, Турске.

Укупно 74 такмичарке у 53 борбе у четири узраста (шест школарки, девет јуниорки, 11 омладинки и 48 сениорки).

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.