Почетна / Микс / Борилачки спортови

Звезда „промарширала“ Крагујевцом

Звезда је после победе над Партизаном, била још убедљивија против Крагујевчана, који су по квалитету и снагама боксера којима располажу могли пружити много бољу партију и отпор
ФОТО: БСС

Сезона боксерске Суперлиге Србије 2020/21 настављена је сусретом другог кола у Крагујевцу где је домаћин Раднички угостио екипу Црвене звезде. У срцу Шумадије почетак пролећа обележио је марш актера пламените вештине који се нису штедели у међусобним окршајима, на крају гости из Београда убедљивим резултатом 18:4 стигли су до још једне важне победе за наставак Суперлиге која се одржава под покровитељством компаније МТС и уз велику помоћ државе.

Због мера које је Влада Републике Србије увела на целој територији наше земље у циљу спречавања ширења и сузбијања заразне болести КОВИД-19, меч је у директном ТВ преносу на ТВ Арена одржаван без присуства публике уз примену свих мера заштите.

Звезда је после победе над Партизаном, била још убедљивија против Крагујевчана, који су по квалитету и снагама боксера којима располажу могли пружити много бољу партију и отпор.

Домаћини су се уздали у Емина Муминовића у категорији до 80 килограма за јуниоре, као и сениора Уроша Чингелића, али су судије победе дали Београђанима, Мијаиловићу и Јовановићу.

Може се рећи да је борба вечери виђена у категорији до 81 килограм у којој је ведета “црвено-белих” Сандро Полетан преко пута себе имао веома расположеног и искусног Милоша Терзића. У фантастичној партији домаћина Терзића и госта Полетана у којој се видела жестока размена удараца и безпоштедна борба нијансе су пресудиле у корист члана БК Раднички Крагујевац који је до победе стигао резултатом 2:1.

Боксерска Суперлига Србије наставља се мечом другог кола између БК Партизан и БК Раднички (Београд) који је заказан за 28. март 2021. у коме “црнобели” дочекују Крсташе.

Боксерски савез Србије уплатио је свим суперлигашима по 500.000 динара као подршку за учешће у Суперлиги и исплату премија нашим најбољим боксерима који боксују за клубове учеснике, као њихови боксери или као боксери из мањих клубова са двојном регистрацијом.

Следи уплата на рачуне 21 клуба за које су регистровани боксери носиоци стипендија у износима по 50.000 динара. За исте клубове биће обезбеђен по пакет реквизита за тренинг, према потребама клубова.

- У наредном периоду БСС ће наставити са подршком клубовима кроз бесплатне семинаре и обуке за младе тренере, заједно са Факултетима за спорт за стицање звања Оперативног тренера, као обуке које ће у овој години бити реализоване кроз деветомесечни програм, са инструкторима из Србије, Русије и Кубе. Настављамо да развијамо боксерски спорт уз подршку председника државе Србије, затим Олимпијског комитета Србије, а ускоро се надамо и коначном решавању спора са Министарством омладине и спорта и враћању нашег спорта на редовно финансирање – истакао је председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин.

Резултати, меч 2. кола Суперлиге Србије - Раднички (Крагујевац) – Црвена звезда (Београд) 4:18 (јуниори: до 60 кг Данило Гулан – Христофер Димитров 0:2, до 70 кг Емин Муминовић – Немања Мијаиловић 0:2, сениори: до 54 кг Данијел Алијевски – Анес Папић 0:2, до 57 кг Бобан Николић – Кристијан Јовановић 0:2, до 60 кг Ремзо Иковић – Радомир Јовановић 2:0, до 64 кг Урош Чингелић –Ненад Јовановић 0:2, до 69 кг без ривала и борбе победа Џејлана Тоскића (ЦЗ), до 75 кг Златко Јањић – Новак Радуловић 0:2, до 81 кг Милош Терзић – Сандро Полетан 2:0, до 91 кг Миладин Костић – Коста Божовић 0:2, +91 кг Тадија Николовски – Милутин Станковић 0:2).

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.