Почетна / Микс / Борилачки спортови

Одлазак Снежане Пантић, хероине анђеоског осмеха

Живела је у складном браку са Ђорђем Пантићем, некадашњим голманом Партизана, чувајући породичну интиму само за повлашћени круг људи. Далеко од очију јавности, водила је и неравноправну, исцрпљујућу битку са болешћу
ФОТОГРАФИЈЕ: ЕПА / Х.К. Карденас

Пише: Предраг Сарић

Карате, вештина која одгаја велике борце, снажне и изузетне личности, шампионе за понос и дику. Међу изузетнима, постојала је једна још изузетнија дама – Снежана Пантић (девојачко Перић).

И зато је вест да је јуче преминула каратискиња са анђеоским осмехом, једна од најлепших српских спортискиња свих времена, донела мук, неверицу и очи пуне суза.

Снежана је на татамију била шампионка Европе и света, ван њега јединствен борац, за кога није било несавладивих противника. Осим једног, подмуклог и невидљивог – болести. И са њом се наша хероина годинама борила и пркосила јој свом снагом.

Неретко и надљудском. На жалост, болест није частан и поштен противник, какве је сусретала у каријери током које је нашем спорту подарила ризницу трофеја.

У данима кад је била на врхунцу каријере на жалост карате није био олимпијски спорт. На Олимпијским играма у Атини 2004. била је специјални гост. Још увек одзвањају речи једног великог грчког спортског радника којима је описао Снежану:

- Колико је Србија благословена што има овакву шампионку. Јединствена је самим тим што је првак света, а приде Бог јој је подарио такву лепоту да јој је Олимп природно станиште!

Рођена је у Зрењанину 18. јуна 1978. године, спортом је почела да се бави у 11. години. У карате се заљубила на први поглед, после првог изласка на татами атлетика и гимнастика више нису имале шансе.

Бавила се каратеом 20 година, 16 пута је била првак државе, са европских и светских првенстава има прегршт медаља. Најсјајније је освојила 2002. на планетарном такмичењу у Мадриду, 2006. на првенству Старог континента у норвешком Ставангеру и Медитеранским играма у Алмерији 2005.

А ту су и две титуле клупског првака Европе са Дијамантом, светска бронза, пет сребрних медаља на Европским првенствима – у појединачној и екипној конкуренцији, три бронзане медаље на Европским првенствима и небројено много одличја и признања са Универзијада и бројних турнира.

Иако је постигла оно о чему милиони спортиста могу само да сањају, свесна својих квалитета, врлина и успеха увек је била чврсто на земљи, без трунке пренаглашености. Став шампионке имала је и у приватном животу.

Живела је у складном браку са Ђорђем Пантићем, некадашњим голманом Партизана, чувајући породичну интиму само за повлашћени круг људи. Далеко од очију јавности, водила је и неравноправну, исцрпљујућу битку са болешћу.

Анђеоски осмех српског каратеа на жалост није успео да победи. Преселио се међу анђеле, заувек оставши у срцима кћерке Мање, супруга Ђорђа и свих који су је познавали.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

KUCZ
Vecna ti slava Snezana. Hvala ti za sve radosti koje si nam podarila svojim vrhunskim ostvarenjima u karate sportu na svim takmicenjima sirom sveta. Ovo je tuzni trenutak ne samo za srpski sport vec uopste i za celu Srbiju koju su dostojno reprezentovala. Porodici iskreno saucesce, a tebe Snezana, ti koja odlazis u carstvu nebeskom neka te andjeli cuvaju.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.