Почетна / Микс / Борилачки спортови

Каскадер за шампионске улоге

Марко Цветановић успешан је у рингу, али и пред филмском камером
ФОТО: Небојша Симић

Марко Цветановић, 27-годишњи момак из Београда, има два необична занимања. Филмски је каскадер, који често дублира у најопаснијим секвенцама главне јунаке, а у „магичном четвороуглу” нема дублера, кад серијама разорних удараца и мајсторским ескиважама, доводи ривале у безизлазну ситуацију.

Цветановић је недавно на боксерској профи ревији у Кладову забележио седму победу у каријери (7-0, 3 КО), пошто је у мечу велтер категорије (до 66,678 кг) савладао на поене једногласном одлуком судија Николу Кнежевића (0-1), профи дебитанта из Футога.

Цветановић је оправдао улогу фаворита, оставивши одличан утисак у рингу, боксера врсне технике и беспрекорне физичке кондиције. Речи његовог менаџера и тренера, Луке Поповића, да је Марко боксер пред којим је изгледна каријера, свакако су заголицале спортску и боксерску јавност у Србији, јер су процене првог оперативца Српске професионалне боксерске федерације о квалитетима наших профи бораца најчешће непогрешиве...

- Марко је ове године, од како смо у јануару потписали уговор о сарадњи, забележио шест победа у низу, и учврстио са на првом месту на „Бокс рековој” ранг листи најбољег боксера Србије у полувелтер категорији (до 63,503 кг) - нагласио је Поповић.

План је, како рече Поповић, да Марко до краја године упише десетак мечева, а у наредној избори прилику да боксује за неку од регионалних титула, највероватније у лакој категорији (до 61,235 кг).

Био сам на ивици одлуке да дигнем руке од такмичарског бокса, да можда и завршим каријеру - на почетку разговора је истакао Цветановић. - Пре уговора са Луком Поповићем, имао сам прошле године, први и једини профи меч, и стицајем околности, неизвесну ситуацију у вези наставка боксерске каријере. Сада се све променило на боље, порасле су и тамичарске амбиције...

Цветановић је са 11 година паралелно почео да тренира бокс и кик бокс у Земуну. Први боксерски учитељ му је био Бранко Рукавина, врсни педагог и стручњак, што је битно утицало да Марко од старта на прави начин открива тајне „племените вештине”.

- Имао сам више тренера, и од сваког сам доста научио о боксу. Све сам их уважавао и поштовао. Ако бих неког издвојио, најдражи ми је био рад с Иваном Алимпићем. С њим сам сарађивао док сам био у профи кампу „Сербиан фајтера” на Бањици. Искуства са Луком су другачија, али, драгоцена. Поготово кад је реч о тактици борбе и начину припреме за меч, јер су професионални и аматерски бокс у много чему различити - нагласио је Цветановић.

Што се тиче планова у боксу, Цветановићева жеља је да се једног дана бори за шампионски појас, и на том путу ће, како рече, истрајати до краја...

Животни планови су му, ступање у брачну везу с једном Београђанком, с којом је дуго у вези. Кад је реч о филмској каријери, послу каскадера, каже да је то занимање које га инспирише, једнако као и победе у рингу и верује да ће се у тој бранши задржати још дуго, дуго...

БРОНЗА С БАЛКАНСКОГ ПРВЕНСТВА

Цветановић је имао солидну аматерску каријеру, која га је одвела до прилике да боксује за репрезентацију Србије на сениорском првенству Балкана пре две године у Турској.

- У полуфиналу сам поражен на поене од домаћег борца, одличног боксера. Турчин је освајао медаље на Светском и Европском првенству - истакао је Цветановић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.