Почетна / Микс / Борилачки спортови

Велики успех српске каратисткиње: Ивана Перовић на светском трону

У мечу за најсјајније одличје Перовићева је убедљиво савладала представницу Бугарске Ивану Каменову 4:0
ФОТО: КСС

Ивана Перовић (до 54кг), представница Србије и каратисткиња Студентског града наставила је успешну традицију клупских и репрезентативних колегиница Дине Дурмиш (двострука шампионка Европе 2016. и 2017. у Кипру и Бугарској) и Андријане Васовић (вицешампионка света 2015. у Индонезији), пошто је освојила златну медаљу у кадетској конкуренцији на Светском првенству које се минулог викенда одржало у шпанском граду Тенерифе.

Ивана се поприлично убедљиво пласирала у финале, а најтеже мечеве одрадила је у завршници групне фазе. Прво је у неизвесној борби савладала Шпанкињу Соњу Переиру Виљалобос.

Потом је у мечу за победнивцу групе и пласман у финале победила Словакињу Зоју Зимниковалову. Претходно је победила представнице Енглеске Ниам Лили Козгров, Шкотске Карлу Мекнеб и Чешке Вендулу Степанову.

Горан Шћепановић, Иванин ментор из Студентског града и сениорски селектор Србије, истакао је да је златна медаља талентоване каратисткиње важан успех и подстрек за даљи напредак када је у питању најмасовнији спорт у Србији.

Битно је напоменути да је Ивана пет пута била шампион Балкана. На Светском купу у Умагу, који је био увертира за Светско првенство, имала је јако тежак меч против Каменове. Ивана је победила у неизвесној борби. После тог меча саветовао сам јој да не напада Бугаркињу, већ да буде опрезна и глуми лажни напад. Презадовољан сам победом. Као селектор сениорске репрезентације и тренер Студентског града, пресрећан сам што клуб и репрезентација сваке године избаце неког новог бисера. У последњих две године, од сребрне медаље Андријане Васовић, каратисти Студентског града освојили су пет медаља на великим такмичењима – истакао је Шћепановић.

Последњег такмичарског дана млађа сениорка Марина Радивојевић (до 68 кг) освојила је пето место, док су у репесажу турнир завршили у истом такмичарском узрасту Тара Ропрет (+68 кг) и Богдан Трикош (+84 кг).

Раније је кадетски и јуниорски женски тим у катама који су представљале Дучићева, Јерко и Симићева поражен у борби за медаљу од селекције Ирана.

Јуниорка Ања Миловановић освојила је седмо место у категорији до 59кг, док је јуниор Стеван Сувајчевић завршио девети у катама.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.