Почетна / Микс / Борилачки спортови

Џошуа победио Паркера и ујединио титуле светског шампиона у тешкој категорији

Џошуа би могао да постане први боксер од Леонкса Луиса који је ујединио све шампионске титуле
ФОТО: Бета/АП

Британски боксер Ентони Џошуа освојио је и титулу светског првака тешке категорије у ЊБО верзији, пошто је у Кардифу једногласном одлуком судија победио Џозефа Паркера са Новог Зеланда.

Џошуа је јутрос ујединио шампионске појасеве у ВБО, ВБА и ИБФ верзији и недостаје му још ЊБЦ појас како би постао неприкосновени светски шампион. Шампион у ЊБЦ верзији је Американац Дионтеј Вајлдер, кога је Џошуа позвао на борбу.

- Вајлдер, идемо душо - рекао је Џошуа после победе.

Он би могао да постане први боксер од Леонкса Луиса који је ујединио све шампионске титуле. Спекулише се да би меч Џошуе и Вајлдера могао да се одржи до краја године.

- Радило се о боксерским финесама, остао сам при својој речи. Знам шта је потребно за освајање титуле шампиона. Џошуа Паркер је рекао да је желео рат, али у питању су биле боксерске финесе. Најважнију ствар не смемо да заборавимо, а то је да сам ујединио титуле светског шампиона у тешкој категорији - рекао је Џошуа.

Упитан да ли би желео да боксује у САД, Џошуа је рекао да није заинтересован за то.

- Свих ових година ишли смо у САД, људи су трошили много новца како би пратили британске боксере. Али, можемо да боксујемо у Лондону, Кардифу. Можемо да останемо овде. Желим Вајлдера. Или (Тајсона) Фјурија. Дајте ми Вајлдера у ринг и победићу - навео је британски боксер.

Џошуа је до сада имао свих 20 победа нокаутом, а сада је први пут у каријери добио борбу на поене. Судије су оцениле меч у његову корист са 118:110, 118:110 и 119:109, пред 78.000 људи на стадиону у Кардифу.

Током меча у Кардифу ниједан боксер није био у нокдауну, а Паркер је успео да избегне већину Џошуиних удараца. Новозеланђанин је ипак меч завршио посекотином око левог ока.

- Победио ме је бољи. Желео сам да се вратим јачи. Не жалим, борба је била неизвесна и желео бих поново да покушам - рекао је Паркер после првог пораза у 25 мечева.

То је била тек друга борба за уједињење шампионских појасева између непоражених боксера, од 1987. године и меча Мајка Тајсона и Тонија Такера.

Вајлдер прихватио позив Џошуе за велики боксерски меч

Амерички боксер Дионтеј Вајлдер прихватио је данас позив Британца Ентонија Џошуе за меч, после којег ће победник постати неприкосновени шампион света у тешкој категорији.

Џошуа је победио Новозеланђанина Џозефа Паркера једногласном одлуком судија, узео му шампионски појас у ЊБО верзији и објединио их са појасевима у ВБА и ИБФ верзији. Вајлдер је власник ВБЦ појаса, а Џошуа га је позвао на борбу.

Американац је путем друштвених мрежа прихватио изазов и похвалио Паркера.

- Каква пљачка. Џозеф Паркер, обавио си одличан посао брате, не извињавај се, ниси урадио ништа погрешно, ти си прави шампион. Ентони Џошуа, прихватам позив 100 одсто - навео је Вајлдер.

Осим Вајлдера, Џошуа је поменуо и бившег светског првака Тајсона Фјурија као могућег противника.

Фјури није био импресиониран Џошуиним наступом на стадиону у Кардифу.

- Може бити само један. Ја сам прави краљ и мислим да су људи то видели у овој борби. Будите благословени и запамтите да никада нисмо отишли - рекао је Фјури, пренео је Скај.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nikola
za 12 Rundi jedan polu ozbiljan udarac. Nema tu ni B od Boksa.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.