Почетна / Микс / Борилачки спортови

Јована Прековић: Волела бих да се лично захвалим председнику Вучићу

Седам пута Јована је била првак државе у свим узрасним категоријама и освајала титуле на свим домаћим турнирима
ФОТО: М. Антић

За светско злато у Мадриду тренер Роксанда Атанасов и Јована Прековић добиле су награду од државе у вредности од по 30.000 евра, у динарима. 

Јована се нада да ће председник државе Александар Вучић наћи решење за проблем неисплаћене награде за злато на ЕП у Кочаелију.

- Надам се да ће бити прилике да га лично о томе упознам током пријема. Нажалост, нисмо имали пријем када сам постала првак Европе, али сам сигурна да ће га бити сада, када сам освојила титулу светског шампиона. Волела бих и лично да се захвалим председнику Вучићу.

Седам пута Јована је била првак државе у свим узрасним категоријама и освајала титуле на свим домаћим турнирима.

Чак 14 медаља освојила је Јована на међународним такмичењима, а највредније су јој светска титула у Мадриду (2018), прво место на ЕП у Турској (2017) и треће у Француској (2016), злато на К1 турниру у Паризу (2017), сребро у Дубаију и бронзу у Токију ове године, бронза 2017. у Холандији, шампионка Балкана, бронза са Медиранског првенства, јуниорског СП, и бронза са јуниорског ЕП у Турској…

Комплетан текст прочитајте у штампаном издању Спортског журнала за 18. новембар.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marija
Pristojna devojka.
Rambo
Ovde je problem sto se daje novac bez ikakvih kriterijuma, kao da je to predsednikov novac. Da mu je palo napamet, mozda bi im dao 100 000 i nikom nista!? Jednostavno "kako mu dune" što bi rekao narod, a to znači da tu nema sistema, nema reda, nema ničega. To nije pravna država, već anarhija.
Antilegenda
Au, živote... Hoće li neko ovim nesretnim osvajačima medalja objasniti da nema razloga da se zahvaljuju Aciki, već da se radi o novcu svih poreskih obveznika, koje niko i ne pita prilikom donošenja odluke. Recimo, meni je potpuno nejasan i neprihvatljiv koncept novčanog nagrađivanja sportista u ovakvim situacijama. Podržavam proces stipendiranja i finansijske podrške u sklopu priprema i odlazaka na takmičenja, ali ne i ovakve nagrade. Karate je deveti ešalon ozbiljnog sporta!!!
Antilegenda
Šta da se zapitam? Lepo sam napisao u čemu je problem, a Vi niste izneli nikakav protivargument. Finansiranje da, ali ovakvo ad hoc nagrađivanje u iznosima koje predstavljaju šestogodišnju zaradu nekoga ko mesečno radi za 400 eura, što ogroman broj ljudi ovde nema. Dakle, finansiranje troškova priprema i pristojne stipendije da, ali ovo razbacivanje ne. Svakako im nakon 40 - e godine sledi nacionalno priznanje u mesečnom iznosu koji zavisi od vrste medalje i takmičenja na kojima je osvojena. Na kraju, sve ovo uređeno je Uredbom Vlade Republike Srbije i sa Predsednikom Republike Srbije i njegom ovlašćenjima uređenim Ustavom Republike Srbije nema ama nikakve veze. Dakle, ako Vam je još nešto nejasno samo pišite.
Aj zapitaj se malo
Karate je drugi najmasovniji sport na svetu tako da malo razmisli sta pricas. A kad je vucic obecao fudbalerima 10 miliona ako udju u finale svetskog prvenstva to nista a? Sram te bilo, pa bas ovakve individualne sportiste i treba da podrzava ova drzava a ne one sa milionskim platama.
Погрешан корак
Ех дете, први корак па погрешан... Власт је пролазна, и овај који ничим није заслужан за твој успех ће отићи, а мрља у животу по којој ће те памтити остаје...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.