Почетна / Микс / Борилачки спортови

Ненад Боровчанин изабран у Извршни одбор ЕУБЦ

Боровчанин је добио поверење водећих људи европског бокса за мандат у наредне четири године, што је без дилеме велико признање за српски бокс, али и регион у целини
ФОТО: Твитер

Председник Боксерског савеза Србије (БСС) Ненад Боровчанин изабран је данас за члана Извршног одбора Европске боксерске конфедерације (ЕУБЦ) на генералној Скупштини те организације у Москви.

Боровчанин је добио поверење водећих људи европског бокса за мандат у наредне четири године, што је без дилеме велико признање за српски бокс, али и регион у целини.

Он је на гласању добио 18 гласова и изабран међу пет нових чланова Извршног комитета.

Боровчанин је некадашњи професионални првак Европе у WБО верзији, а на функцији првог човека БСС је од октобра 2017. године.

На овај начин Србија ће дати свој допринос развоју бокса у Европи, модернизацији, већој заштити боксера и боксерки, васпитној улози бокса, регионалној сарадњи и свему ономе што спорт носи кроз олимпијске вредности - рекао је Боровчанин у Москви.

Он је захвалио свима који су га подржали, пре свега Руској боксерској федерацији на предлогу и подршци, као и земљама бивше Југославије.

- Показали смо јединство и доказали да кроз спорт заједно на међународној сцени можемо бити само јачи, а тако верујем и у другим друштвеним областима - рекао је Боровчанин.

Додао је да је боравак у Москви био прилика и да се финализује договор с Руским савезом око изградње Боксерског центра у Србији.

- Видео сам већ идејно решење, очекујем да у другој половини марта буде готов у потпуности пројекат. Потом прелазимо на бирање локације, верујем да ћемо то лако урадити у сарадњи с државом, а нашој братској федерацији смо изузетно захвални на једној таквој донацији која ће итекако имати значај за развој српског бокса у будућности.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.