Почетна / Микс / Борилачки спортови

Српски боксери стигли у Минск на Европске игре

Репрезентативци Србије за такмичење у Белорусији припремали су се у Русији, где су боравили 17 дана у руској олимпијској бази „Округло језеро“ у Москви заједно са домаћом селекцијом у оквиру припрема за европску смотру у Минску
ФОТО: Фејсбук/Боксерски савез Србије

Боксерска селекција Србије отпутовала је у Минск где ће од 21. до 30. јуна бити одржане Европске игре.

Репрезентативци Србије за такмичење у Белорусији припремали су се у Русији, где су боравили 17 дана у руској олимпијској бази „Округло језеро“ у Москви заједно са домаћом селекцијом у оквиру припрема за европску смотру у Минску.

Председник Боксерског савеза Србије Ненад Боровчанин истакао је су боксери Србије имали најбоље услове за тренинг.

- Изабраници селектора Миодрага Перуновића имали су у Русији најбоље могуће услове за тренинг, управо онакве какве имају најбољи на свету. Од почетка године наш тим је имао све неопходне услове, суплементацију, опрему, кондиционог тренера, тако да се очекује да постигну најбољи могуци резултат, а то је освајање медаља на коју чекамо скоро 30 година - рекао је Боровчанин и додао:

- Захваљујући председнику Вучићу и компанији МТС сада имамо врхунску подршку за даљи развој бокса и повратак у сам врх европског бокса, боксере врхунске припреме да парирају конкуренцији. Нажалост, ресорно министарство још увек нема идеју како да подржи олимпијски бокс у Србији, јер је бокс тренутно једини спорт којег министар и министарство не финансирају - рекао је Боровчанин.

Уз селектора Миодрага Перуновића бригу о српским боксерима на припремама у Русији водили су тренери Душан Милеуснић и Мане Марчета, као и кондициони тренер Игор Томашевић.

На списку селектора Пауновића за пут у Минск нашли су се: Душан Јањић (мува), Вељко Глигорић (бантам), Немања Гавриловић (лака), Александар Коновалов (полувелтер), Дамјан Грмуша (велтер), Милисав Савић (средња), Сандро Полетан (полутешка), Слободан Јовановић (тешка), Владан Бабић (супертешка).

Сви су одрадили припреме у Русији, као и Алекса Марковић и Марко Доцић, али је селектор дао предност Савићу у средњој, односно Јовановићу у тешкој категорији, док је Полетана померио у полутешку категорију за такмицење у Белорусији.

- Верујем у своје другове, сви идемо да победимо и да Србију после толико година обрадујемо медаљом. Имали смо услове за рад какви се не памте, тако да уз спортску срецу, наше храбро срце и напорне тренинге који су иза нас верујемо у освајање најсјајнијих одличја - рекао је вишетруки шампион Дамјан Грмуша.

Једина српска квалификована боксерка за Европске игре је Јелена Зекић, која је такође била у најбољем кампу на припремама, али у Бугарској, где је женски бокс доминантан.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.