Почетна / Микс / Борилачки спортови

Добрев о учинку рвачких репрезентативаца на ЕП у Италији: Било је лоше

Репрезентативци Србије у рвању грчко-римским стилом, њих шесторица завршили су такмичење на Европском шампионату у Остии, надомак Рима, без освојене медаље
ФОТО: Б. Цвијетић

Најављивана је једна, иако је по квалитету састава било речи да их може да буде и више. Од свега, само три победе и седам пораза.

Перица Димитријевић (до 63кг) је дебитовао и такмичење завршио у првом колу, поразом од Румуна Раду Михута техничким тушем у другој рунди (2:11).

Мате Немеш (до 67 кг) био је бољи од Јасина Озаја, Турчина који рве за Француску (3:1), а па савладао и Украјинца Дениса Демианкова (2:0).

Поражен је у четвртфиналу од Јермена Карена Асланиjана техничким тушем (10:1). Јермен није ушао у финале па Мате остао без репесажа. Њихов међусони скор је 3:1 у победама са Јермена.

Трећу победу у Италији донео је Виктор Немеш (до 77кг). Мучио се против Немца Паскала Ејсела (2:1), да би у осмини финала изгубио од Карапета Чалијана из Јерменије.

Чалијан није отишао у финале, па је Виктор остао без репесажа и први пут од 2015. пропустио да се окити одличјем.

Давор Штефанек (до 72кг) се појавио на великој сцени после сребрне медаље на СП у Будимпешти (2018), и то у тежој категорији од оне (67 кг) кад је у Рију (2016) стигао до олимпијског злата.

Изгубио је од Грузина Иуриа Ломадзеа 6:4, али је дошао до репесажа и није успео и до медаље поразом од Белоруса Јурија Канкоуа (6:8).

Актуелни олимпијски шампион пре ЕП је рекао да није под императивом и да је циљ да види докле је стигао с формом. Показао је да је психички веома јак у односу на саборце из тима.

Грузин Зураби Датунашвили (до 87кг) дебитовао је у дресу Србије и изгубио на старту од Литванца Еивидаса Станкевициуса (3:8), као и његов земљак Михаил Каџаја (до 97кг) од Мађара Алекса Сокеа (2:6).

Било је слабо, лоше, без резултата, а очекивали смо више – рекао је први тренер Орлова Стојан Добрев.

Први пут од 2014. године, кад је Давор освојио титулу светског првака у Ташкенту, нисмо на великом такмичењу, дошли до медаље. Има много ствари које нисмо могли да променимо пред Европски шампионат.

И рвачи и ви сте рекли да су припреме на Белмекену у децембру и јануарске на Куби добро одрађене?

Јесу, добро се радило. На Белмекену су урађене базичне припреме, на Куби је рвање било у првом плану, са доста квалитентог спаринговања и на ЕП рвачи су имали свежину. Фалила је смирена глава и концентрација. Рвање је деведесет посто психа, остало је рад. Стално говорим да глава треба да буде јака, да постоји смиреност, одатле долази самопоуздање. На струњачи си један на један, не може нико да ти исправи грешку и све је до тебе. Није рвање само трчање и дизање тегова, то је далеко и немерљиво више. У свакој секунди, на свим, поготову великим такмичењима, треба да си у борби. Рекао сам и раније, нико не може све да зна, долазе нови борци гладни успеха, конкуренција је јача од једног до другог такмичења, и кад освојиш медаљу не смеш да станеш. Мораш да идеш напред, још више да радиш.

Мате Немеш је рекао да је недостајао турнир пред првенство континента?

У праву је, фалио је турнир да се провери ниво форме. Било је мало времена, вратили смо се с Кубе 27. јануара, а овде смо допутовали прошле суботе.

Следи олимпијски квалификациони турнир за европске земље у Будимпешти (19 - 22. март). Шта очекујете?

Да Виктор боље рве, да покаже далеко више. Освајао је медаље, био светски првак и сад је ово ново доказивање за олимпијску норму. Не може се без сталне борбе и доказивања. Желео сам да овде има још два, три меча, то је било очекивано. Следи нам много тежак посао и изузетна конкуренција. Сад је то у фокусу, на страну ривали, не би смели наши борци да буду конкурентни сами себи. Сваки ривал је јак, а у Будимпешти ће сви циљати финале, јер финалисти иду на Игре – закључио је Добрев.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.