Почетна / Микс / Борилачки спортови

Председник РСС: У Токио по медаљу

Ово је најтрофејнија генерација, Мићићева медаља је 26. за РСС у овој деценији
ФОТО: РСС

Често пута чујемо изреку: „Пред зору се мрзне“, поготову кад се губи, не само на спортским теренима и борилиштима. Могло би да се односи и на учешће наших рвача на Европском првенству у Остији, надомак Рима.

У првом делу шампионата, који је завршен у недељу вече, шесторица бораца у рвању грчко - римским стилом нису успели да освоје медаљу. Само је актуелни олимпијски шампион, Давор Штефанек и то у категорији више (до 72кг), дошао до репесажа.

Кад је најтрофејнији српски рвач завршио такмичење, огласио се Жељко Трајковић, председник РСС.

- Полако, првенство још траје, Србија има шансу у слободном стилу, Стеван Мићић може да освоји одличје и да останемо у континутету освајања медаља на великим такмичењима.

Да ли сте очекивали да у грчко - римском стилу ЕП завршимо без медаље?

- Иако не волим да се бавим прогнозама, очекивао сам медаљу, не само ја, већ и тренери и репрезентативци. Седма је година како се освајају одличја на највећим такмичењима и јавност смо на то навикли. Генерално посматрано, форма је промашена. Обишао сам их на припремама на Белмекену, био с њима на Куби и добро су радили. Застали су на првенству континента. Показали су дисциплину, жељу, борбеност и с тиме смо веома задовољни, али је на техничко - тактичком нивоу било пропуста и на томе бисмо требали да радимо у наредном периоду. Имаћемо детаљну анализу кад се окупе за недељу дана у Зрењанину. Рад у неким сементима, где су уочени пропусти, морамо да унапредимо. Тада ће се, до детаља, утаначити план рада до ОИ.

Ово је најтрофејнија генерација, Мићићева медаља је 26. за РСС у овој деценији?

- Рвачки спорт у Србији у последњој деценији изнедрио је шампионе, Давора Штефанека, браћу Немеш, Каџају, да не набрајам, а сад се придружио и Зураби Датунашвили, од којег много, с пуним правом, очекујемо. Због успеха ранијих година, очекивали смо медаљу у Риму. Није смак света, ништа није критично, у спорту се добија и губи и после пораза треба бити још јачи и чвршћи. Можда је ово добар сигнал и ако јесте, дошао је на време. Ове године су приоритети квалификациони турнири за ОИ, европски у Будумпешти (19 - 22. март) и светски у Софији (30. април - 3. мај). За Игре хоћемо више од три норме, колико тренутно имамо. Шампионат Европе није био у фокусу, већ у склопу припрема за Олимпијаду. Хоћемо резултат на квалификацијама и медаљу у Токију.

Трајковић се посебно осврнуо на мечеве Давора Штефанека.

- Веома сам задовољан и како год то други посматрали, Давор је победио себе. Имао је паузу од СП у Будимпешти 2018, и скинуо је 13 килограма, показао завидну припремљеност. Борио се у тежој категорији, до 72 кг, пре ЕП добро је одрадио припреме. Повела га је превелика жеља, направио је две, три грешке, које су пресудиле. На нама је да подстакнемо његову вољу, да се врати у тим, да нас обрадује медаљом.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.