Почетна / Микс / Борилачки спортови

Mанекенка у рингу

Волела би да, једног дана, судим борбу за титулу у професионалном боксу и, наравно, да судим на највећим такмичењима, Олимпијади, Европском и светском првенству – не крије Амела
ФОТО: А. Meлеги

Зрењанинка Амела Мелеги почела је да се бави боксом у клубовима из родног града, кренула је у Петровграду, потом прешла у Банат, касније у новосадску Војводину, а сад је рекреативац у БК Проам бокс тим из Новог Сада. Данас је у боксу активна у одори судије.

- Спонтано сам кренула да тренирам бокс и заволела овај спорт. Дељењем правде у рингу почела сам 2015. у оквиру Регионалне Лиге Војводине која је одржана у СПЕНС-у. Желела сам да останем у боксу и бављење суђењем је логичан наставак – каже Амела.

Успомене са писте

Бавила се манекенским послом и, како је рекла, то јој је помогло у рингу.

- Као тинејџерка ишла сам на кастинге и такмичења лепоте, бавила  се манекенством и то је данас за мене веома лепа успомена. Помогло ми је кад сам почела да се бавим суђењем. Ринг је попут писте, изложен си погледима и посао који радиш зависи само од тебе – рекла је Амела.

Има звање националног судије у аматерском боксу и жели да напредује.

- Судила сам сва такмичења, Супер лигу Србије и све турнире под окриљем Боксерског савеза Србије. Преко 100 пута делила сам правду у рингу.

Поред аматерског, шармантна Зрењанинка, која живи у Новом Саду, суди и професионалне мечеве и једина је дама са таквом улогом у српском боксу.

- Пре 18 месеци почела сам да судим и профи мечеве и дебитовала сам у Истанбулу, потом у Северној Македонији и широм Србије. Била сам судија у преко 20 професионалних мечева. Око десетак нас је у Србији које судимо у аматерском боксу и једина сам у професионалном.

На питање коме је лакше судити, џентлеменима или дамама, кроз осмех је одговорила.

- У почетку је било неповерења, уз оно „где жена да суди мушкарцима“, али је сада сасвим дру-гачије. Пуно сам радила да стекнем поверење и поштовање и у томе успела. Не плашим се ни највећих изазова у суђењу. Мушкарцима је често лакше судити. Жене знају бити агресивније од мушкараца и у жару борбе некад се тешко заустављају – казала је Амела.

Суди свим узрасним категоријама и ради пуно на едукацији. Гледа снимке мечева познатих бораца  и анализира, гледа и мечеве на којима је судила. Има највише амбиције.

- Волела би да, једног дана, судим борбу за титулу у професионалном боксу и, наравно, да судим на највећим такмичењима, Олимпијади, Европском и светском првенству – не крије  Амела.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ahaha
a ni upecati nekog borca ne bi bilo lose

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.