Почетна / Микс / Џудо

Кукољ освојио сребро на Светском првенству у Будимпешти

Српски џудиста Александар Кукољ освојио је сребрну медаљу на првенству света у Будимпешти у конкуренцији до 100 килограма чиме је и потврдио одлазак на Олимипјске игре у Токију
ФОТО: ЕПА/Жолт Сигетвари

Трофејни репрезентативац Србије Александар Кукољ у финалу није успео да нађе решење за сада већ двоструког светског првака Португалца Хорхеа Фонсеке, који је одбранио трон освојен 2019. године.

На путу до великог финала савладао јс Јужноафриканца Лвазија Мапитиуију ипоном. Максималним резултатом од 10:0 српски џудиста савладао је и Монголца Гонцигсурена Баткхајга, Узбекистанца Микаммадкарима Кхурамова и Грузијца Варлама Липартелианија.

У мечу који води у велико финале Кукољ је био бољи од Канађанина Садија Елнахаса. Иван Тодоров, председник Џудо савеза Србије први је упутио честитке Александру Кукољу.

Аца је још једном доказао да је борац светске класе а сада овим одличјем је то потврдио и у конкуренцији до 100 килограма. Медаље које освајају наши џудисти су најбољи показатељ да се са младима ради на прави начин, што су они до сада небројено пута узвратили својим успесима, као најбољи амбасадори нашег спорта и Србије широм света”, навео је Тодоров.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.