Почетна / Микс / Формула 1

Представљен болид Алфа Таури АТ02

Алфа Таури је прошлу сезону завршила на седмом месту у конкуренцији конструктора, уз једну победу, у трци за Велику награду Италије у Монци, коју је остварио Пјер Гасли.
ФОТО: Твитер/Алфа Таури Ф1 тим

Екипа Алфа Таури представила је данас болид АТ02 којим ће се такмичити ове сезоне у Формули 1 с циљем да буде најбољи међу екипама из средине табеле.

Алфа Таури је прошлу сезону завршила на седмом месту у конкуренцији конструктора, уз једну победу, у трци за Велику награду Италије у Монци, коју је остварио Пјер Гасли. У односу на прошлу сезону промењен је нос болида, а од ове сезоне доминантна је плава боја на болиду.

"Прошле године смо се добро борили попут екипа какве су Мекларен, Рено и Рејсинг Поинт, али наш циљ у овој години је да будемо константно у врху међу екипама у средњем делу табеле и да наставимо да напредујемо", рекао је директор Алфа Таурија Франц Тост, пренео је Би-Би-Си (ББЦ).

"Да бисмо то постигли морамо да избегнемо проблеме са поузданошћу и да завршимо све трке. То може да се догоди само ако не грешимо, па морамо бити 100 одсто концентрисани на посао, трку за трком, на стази и ван ње, пошто је тешко борити се против наших противника", додао је он.

Осим 25-годишњег Гаслија за Алфа Таури ће ове сезоне возити дебитант у Формули 1, 20-годишњи Јуки Цунода.

Гасли је рекао да ће после доласка Цуноде имати "већу одговорност у екипи и да је спреман за улогу лидера".

Цунода је дошао у Формулу 1 после добре сезоне у Формули 2, где је прошле године освојио треће место.

Он је рекао да му је циљ да постане први возач из Јапана победник трке Формуле 1 и додао да ће морати да се навикне на брзину болида.

"Ипак, највећа ствар је то што ћу бити на стази поред много суперзвезда овог спорта, највећа је част такмичити се са неким од најбољих возача света", навео је Цунода.

Цунода је први јапански возач у Формули 1 од Камуија Кобајашија 2014. године.

Званична предсезонска тестирања обавиће се од 12. до 14. марта на стази Сакир, на којој ће 28. марта почети нова сезона, трком за Велику награду Бахреина.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.