Почетна / Микс / Формула 1

Хамилтон: Једна од најтежих трка

Луис је победио у Бахреину у првој трци овогодишњег шампионата и остварио 96. тријумф у каријери. То је прва победа Хамилтона у првој трци у сезони после шест година
ФОТО: ЕПА/Ларс Барон

Седмоструки светски шампион Формуле 1 возач Мерцедеса Луис Хамилтон рекао је да је данашња трка у Бахреину, у којој је победио у неизвесној завршници, била једна од његових најтежих трка у последње време.

- Колико је ово била тешка трка. Морали смо раније у бокс, знали смо да ће бити тешко, али морали смо да 'покријемо' Макса (Верстапена). Они су током целог викенда били сјајни и било нам је потребно нешто посебно. Приликом последњег одласка у бокс покушали смо да пронађемо равнотежу, да не форсирамо много, како бисмо сачували гуме у завршници - рекао је Хамилтон.

Луис је победио у Бахреину у првој трци овогодишњег шампионата и остварио 96. тријумф у каријери. То је прва победа Хамилтона у првој трци у сезони после шест година.

Друго место заузео је Макс Верстапен из Ред Була, који је кренуо са пол позиције. Хамилтон и Верстапен су се смењивали у вођству, Холанђанин је у завршници успео да претекне Британца, али му је вратио позицију после упутства дирекције трке, јер је широко изашао са стазе приликом претицања.

- Било је тешко, Макс је био свуда око мене у завршници, али једва сам успео да се одбраним. Ово је била једна од најтежих трка у последње време. Макс је био заиста добар, уживам у изазову - навео је седмоструки светски шампион.

Верстапен је рекао да мора да извуче позитивне ствари из данашње трке.

- Штета, али морамо да видимо и позитивне стране. Заиста смо им приредили борбу и сјајно је почети сезону на такав начин. Морамо да гледамо позитивне стране. Не знам шта се догодило са болидом на почетку, мислим да се то није потпуно средило, мораћемо то да погледамо. Све у свему, успели смо да завршимо трку и освојимо важне бодове - навео је холандски возач.

Возач Мерцедеса Валтери Ботас заузео је треће место.

- Разочаравајуће, али добра ствар за екипу је велики број бодова. Ја сам био више дефанзиван, нисам нападао. Није идеално, имао сам и спорији одлазак у бокс, после којег сам изгубио шансе. Имали смо два болида са различитим избором гума и могли смо да пробамо стратегије - рекао је Ботас.

Директор Ред Була Кристијан Хорнер рекао је да инструкције треба поштовати.

- Сјајна трка, тешка за изгубити. Победник је најбољи из 23 трке у сезони и надам се да ћемо ове године отежати посао Луису. Када добијете инструкцију (за враћање позиције), морате да се склоните. То је жестоко тркање, то је поштено тркање. Мерцедес је био толико јак свих ових година. Највећи победник трке су навијачи. Ово је одличан почетак сезоне и надам се да ћемо ове сезоне видети више оваквих борби Макса и Луиса - навео је Хорнер за Скај.

Наредна трка вози се 18. априла у Италији.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.