Почетна / Микс / Формула 1

Хамилтон: Имам утисак као да је прва пол позиција у каријери

Британац је рекордер са 100 пол позиција, иза њега су легенде Михаел Шумахер са 68 и Ајртон Сена са 65. Хамилтон је прву пол позицију освојио 2007. године у Канади
ФОТО: EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Седмоструки светски шампион Формуле 1 возач Мерцедеса Луис Хамилтон освојио је данас у Шпанији 100. пол позицију у каријери.

Актуелни светски првак је на стази Каталуња остварио резултат 1:16,741 минута и стартоваће први у трци за Велику награду Шпаније.

Други у квалификацијама био је возач Ред Була Макс Верстапен са заостатком од 0,036 секунди, док је трећи био возач Мерцедеса Валтери Ботас са 0,132 секунде заостатка.

Са четвртог места кренуће Шарл Леклер из Ферарија, а затим следе Естебан Окон из екипе Алпин и Карлос Саинц из Ферарија.

Возач Мекларена Данијел Рикардо стартоваће са седме позиције, Серхио Перес из Ред Була са осме, иза њега биће возач Мекларена Ландо Норис, а са 10. места кренуће Фернандо Алонсо из Алпина.

"Не могу да верујем да смо на 100. пол позицији. За то су заслужни запослени у фабрици који стално подижу лествицу и никада не одустају. Подршка коју имам. За мене је сан да радим са овом екипом, ово путовање је изузетно. Ко би рекао на крају 2012. године, када смо одлучили да сарађујемо, да ћемо достићи 100 пол позиција", рекао је Хамилтон.

Британац је рекордер са 100 пол позиција, иза њега су легенде Михаел Шумахер са 68 и Ајртон Сена са 65. Хамилтон је прву пол позицију освојио 2007. године у Канади.

"Осећам се понизно и веома захвално. Усхићен сам, имам утисак као да ми је прва пол позиција у каријери", додао је седмоструки светски шампион.

Он је рекао и да је био помало узнемирен због појединих промена уочи квалификација.

"Увек се трудимо да побољшамо болид, али то је на неки начин и коцка, пошто морате да мислите и на трку", навео је британски возач.

Возач Ред Була Макс Верстапен задовољан је другим местом.

"Било је добро. Мучио сам се у првом делу, али сам у другом и трећем делу квалификација био бољи. Друго место је веома добро за нас данас. Знамо да је тешко победити Мерцедес овде, али можемо бити задовољни што смо били тако близу", навео је холандски возач.

Возач Мерцедеса Валтери Ботас оценио је да ће екипе бити близу у недељу.

"Борба за пол позицију била је тесна. Уз добар болид, очекујем добру борбу сутра. Мислим да ћемо ми и Ред Бул бити близу. Има могућности за једно или два заустављања у боксу, али нећу открити шта ћемо ми урадити", рекао је фински возач.

Четврта трка у шампионату, за Велику награду Шпаније, на програму је у недељу од 15 часова.

Хамилтон је ове сезоне победио у две трке, у Бахреину и Португалу, док је Верстапен био бржи у Италији.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.