Почетна / Микс / Формула 1

Маси: ФИА ће истражити инцидент Верстапена и Хамилтона

Гума Верстапеновог болида ударила је Хамилтона у главу, а седмоструког светског шампиона сачувао је сигурносни систем на болиду – ореол
ФОТО: ЕПА/Матео Баци

Међународна аутомобилска федерација (ФИА) истражиће инцидент возача Ред Була Макса Верстапена и Луиса Хамилтона из Мерцедеса пошто је био „неуобичајен“, рекао је директор трка Формуле 1 Мајкл Маси.

Маси је рекао да ће, иако је судар био при малој брзини, безбедносни експерти ФИА истражити ситуацију.

Инцидент се догодио у недељу, у 26. кругу трке за Велику награду Италије у Монци, када је Хамилтон излазио из бокса. Дошло је до контакта, Верстапенов болид је одскочио од ивичњака и попео се на Хамилтонов. Обојица су неповређени изашли из возила.

Гума Верстапеновог болида ударила је Хамилтона у главу, а седмоструког светског шампиона сачувао је сигурносни систем на болиду – ореол.

Инциденте који су другачији, не нужно када имате велики утицај Г силе или нешто слично, али су неуобичајени, ми истражујемо“, навео је Маси, пренео је Скај.

Он је додао да се прикупљају сви подаци.

Наше одељење за безбедност их детаљно разматра и истражује, да видимо шта можемо из тога да научимо и шта можемо да побољшамо у будућности. Тако имамо читав низ безбедносних функција које имамо данас и наставићемо да их развијамо у будућности“, навео је Маси.

После трке процењено је да је Верстапен претежно крив за инцидент и кажњен је додавањем три места на поредак који оствари у квалификацијама, у наредној трци за Велику награду Русије у Сочију, 26. септембра.

Маси је наговестио да неће директно разговарати са двојицом возача о инциденту.

Они су у тесној борби за шампионску титулу, два фантастична возача, изузетно је тесно. Када су у таквој ситуацији, обојица возача ће више ризиковати. Из наше перспективе, није се догодило ништа глупо, судије су то посматрале на исти начин као и сваки други инцидент и одлучили да је један возач претежно крив“, рекао је Маси.

После трке у Монци Верстапен је задржао предност у генералном пласману са 226,5 бодова, а Хамилтон има 221,5 бодова.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.