Почетна / Микс / Формула 1

Хамилтон: Тешка трка, поносан сам

Хамилтон је победио у Џеди, остварио 103. тријумф у каријери и изједначио је са возачем Ред Була Максом Верстапеном на првом месту у генералном пласману
ФОТО: EPA-EFE/ANDREJ ISAKOVIC

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон рекао је да је срећан због вечерашње победе у трци за Велику награду Саудијске Арабије и да је поносан на рад екипе током сезоне у шампионату Формуле 1.

"Не знам, тркам се дуго, али ово је било невероватно тешко. Покушао сам да будем чврст, али и разуман са свим мојим тркачким искуством, да задржим болид на стази и останем 'чист'. Било је тешко, али очували смо се као екипа, многе ствари су 'бацали' на нас, посебно у другом делу сезоне и толико сам поносан на све", рекао је Хамилтон после трке.

Хамилтон је победио у Џеди, остварио 103. тријумф у каријери и изједначио је са возачем Ред Була Максом Верстапеном на првом месту у генералном пласману. Верстапен је у предности јер има девет победа у сезони, једну више од седмоструког светског шампиона.

"Ред Бул има сиров темпо, тешко је претицати их, обавили смо сјајан посао. Валтери (Ботас) је обавио велики посао за екипу и ово је за све момке и девојке у фабрици. Ово је сјајан догађај, осетио сам се добродошло, стаза је феноменална, врло тешка физички и психички, али другачије не бисмо ни желели", навео је Хамилтон.

Трка је била хаотична, у два наврата је прекидана због инцидената, а у центру пажње била је и дирекција трке, која је одређивала казне за возаче. Према једној одлуци Верстапен је требало да врати позицију Хамилтону, он је то урадио, али га је одмах напао и вратио позцију.

Једна од контроверзних ситуација била је и одлука Верстапена да пусти гас, у тренутку када је требало да препусти позицију Хамилтону, после чега га је Британац ударио отпозади. Холанђанин је добио казну од пет секунди.

"Нисам разумео због чега тако изненада кочи и онда сам га ударио. Било је прилично збуњујуће", навео је Хамилтон.

Верстапен је био незадовољан после трке.

"Оно што се данас догодило било је невероватно, а у овом спорту се више ради о казнама него о тркању. За мене ово није Формула 1. Било је много догађаја током трке. Многе ствари су се догодиле са којима се не слажем, али тако је како је. Покушао сам да дам све од себе на стази. Мислим да ми гуме не би трајале, али ипак сам други", рекао је он.

"Успорио сам, желео сам да пропустим Хамилтона, био сам на десној страни али он није хтео да ме обиђе и дошло је до контакта. Не разумем шта се заправо догодило. Све ће бити одлучено у Абу Дабију, надам се да ћемо имати добар викенд", додао је холандски возач.

Верстапен је после трке позван на саслушање код редара у вези са инцидентом око наглог кочења.

Треће место заузео је возач Мерцедеса Валтери Ботас, који је у последњим метрима претекао Естебана Окона из Алпина.

"Није било лако, много препрека и црвених застава су отежале ситуацију. Борио сам се. Данас није било лако претицати, али коначно сам на последњем правцу успео да освојим треће место", рекао је Ботас.

Последња трка у шампионату на програму је за седам дана у Абу Дабију.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.