Почетна / Микс / Формула 1

Рекордне 24 трке - Објављен календар Ф1 за наредну сезону

Шампионат ће почети трком у Бахреину 5. марта 2023. године
ФОТО: ЕПА/М. Баци

Међународна аутомобилска федерација (ФИА) објавила је данас календар за наредну сезону Формуле 1, на којем се налазе рекордне 24 трке.

Шампионат ће почети трком у Бахреину 5. марта 2023. године, да би затим уследиле трке за Велике награде Саудијске Арабије (19. март) и Аустралије (2. април).

Трка у Кини на програму је 16. априла, а у Азербејџану две недеље касније. Трка у Мајамију је на програму 7. маја, а Емилије Ромање 21. маја.

Трка у Монаку је на програму 28. маја, 4. јуна у Шпанији, а 14 дана касније на програму је трка у Канади.

У јулу ће бити вожене четири трке. Трка у Аустрији биће вожена другог јула, 9. јула у Великој Британији, 23. јула у Мађарској, а недељу дана у Белгији.

Шампионат Ф1 ће после летње паузе бити настављен 27. августа у Холандији. Следи трка у Италији 3. септембра, затим у Сингапуру 17. септембра, а у Јапану седам дана касније.

Трка у Катару биће одржана 8. октобра, а у америчком Остину 22. октобра, а у Мексику недељу дана касније.

Трка у Бразилу биће одржана петог новембра, а у Лас Вегасу у суботу 18. новембра, док ће финале Ф1 бити у Абу Дабију осам дана касније.

Присуство 24 трке у календару Ф1 2023. године је додатни доказ раста и привлачности спорта на глобалном нивоу. Додавање нових трка и задржавање традиционалних места показује да ФИА добро управља спортом”, навео је председник ФИА Мохамед Бен Сулајем.

Трке Формуле 1 у Монаку до 2025. године

Трке за Велику награду Монака возиће се у шампионату Формуле 1 до 2025. године, саопштили су данас организатори.

Срећан сам што могу да потврдим да ћемо се тркати у Монаку до 2025. године и радујем се што ћемо се вратити на улице славне кнежевине 28. маја следеће године”, рекао је председник и извршни директор Формуле 1 Стефано Доменикали.

Трка по славним улицама Монте Карла важан је део шампионата Формуле 1 од самог почетка, 1950. године, место које нуди јединствен изазов за возаче и околину која је позната навијачима широм света, наводи се на сајту такмичења.

Формула 1 данас је објавила календар такмичења за следећу годину са рекордне 24 трке. Трка у Монаку биће осма у сезони 2023. и возиће се 28. маја.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.