Почетна / Микс / Формула 1

Волф похвалио Хамилтонове овогодишње наступе у Формули 1

Хамилтон ће одбранити титулу ако у недељу у трци за Велику награду САД победи, а његов ривал Себастијан Фетел из Ферарија не заузме друго место
ФОТО: Бета/АП

Директор Мерцедеса Тото Волф похвалио је данас возача те екипе Луиса Хамилтона, који је на корак од освајања пете шампионске титуле у Формули 1.

Волф је рекао да је Хамилтон сада „комплетнији возач него што је био у прошлости”.

- Он показује врхунске наступе у болиду и у исто време подстиче целу екипу да посао завршава на највишем нивоу - рекао је Волф, пренели су британски медији.

Хамилтон ће одбранити титулу ако у недељу у трци за Велику награду САД победи, а његов ривал Себастијан Фетел из Ферарија не заузме друго место, односно Британац ће бити шампион ако освоји осам бодова више од немачког возача.

Хамилтон је шест пута победио у последњих седам трка у шампионату и уочи трке у Остину има 67 бодова више од Фетела. До краја сезоне остале су још четири трке.

Британац је од 2012. године победио у пет од шест трка у Остину, у једној као возач Мекларена 2016. године, а четири последње године као возач Мерцедеса.

Волф је, међутим, рекао да борба за титулу још није завршена.

- Та стаза нам је одговарала откако је уведена у календар Формуле 1. Али, претходни резултати немају утицаја на овогодишњи шампионат. Сви у екипи знају да не смемо ништа да узимамо здраво за готово, бићемо марљиви и напорно ћемо радити за добар резултат у Тексасу. Борба за шампионат је узбудљива и једва чекамо следеће поглавље у епској борби сребрних и црвених.

Он је додао да Мерцедес током лета није имао најбржи болид, али да је екипа у последње време показала добре наступе.

- Међутим, у последњих неколико трка били су нам ближи него што је изгледало. Ферари има снажно возило и сигурно је да ће се борити до последње кривине у Абу Дабију (последња трка). У 17 трка били су одлични противници и нема разлога да мислимо да тако неће бити и у последње четири трке. Они ће се, баш као и ми, жестоко борити за сваки бод и сваку позицију - рекао је Волф.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.