Почетна / Микс / Формула 1

Хамилтон задовољан: Фантастичан резултат за екипу

Хамилтон је победио у 1.000. трци Формуле 1 у Кини, испред тимског колеге Валтерија Ботаса, који је био на пол позицији
ФОТО: EPA/WU HONG

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон рекао је да је екипа остварила сјајан резултат у данашњој трци Формуле 1 за Велику награду Кине у Шангају, али да је борба тесна и да не зна шта ће се дешавати у наставку шампионата.

Хамилтон је победио у 1.000. трци Формуле 1 у Кини, испред тимског колеге Валтерија Ботаса, који је био на пол позицији.

- Ово је фантастичан резултат за екипу. Нисмо знали где смо у односу на Ферари. Валтери је био брз током целог викенда и обавио је сјајан посао, па смо освојили прва два места у 1.000. трци - рекао је Хамилтон.

Он је трку завршио резултатом сат, 32 минута, 06,350 секунди. То је била његова шеста победа у Шангају.

Актуелни шампион је остварио другу узастопну победу, а 75. у каријери и преузео је вођство у генералном пласману.

- У прве три трке стратегије су биле важне и морамо да задржимо корак. Толико смо сви близу и не знам шта ће бити у наредној трци - додао је петоструки светски шампион.

Ботас је кроз циљ прошао са 6,552 секунде заостатка.

- Изгубио сам на старту. Нисам могао да пратим због прљавштине у ваздуху и криво ми је. Такође, окренуо ми се и волан на линији, па сам изгубио. То су детаљи, али сезона је тек почела. Поносам сам на екипу, били смо заиста добри у свим тркама ове сезоне - навео је Ботас.

Он је сада пао на друго место у генералном пласману, са шест бодова заостатка за Хамилтоном.

- Није леп осећај, али вратићу се - додао је фински возач.

Треће место заузео је возач Ферарија Себастијан Фетел, кога је у првом делу трке пропустио тимски колега Шарл Леклер, који је на крају заузео пето место.

То је први пласман на подијум за Фетела ове сезоне, а кроз циљ је прошао са 13,744 секунди заостатка за Хамилтоном.

- Срећан сам због тога, али од почетка је било тешко држати се са Мерцедесом. Тркање са Максом (Верстапеном) је било забавно, али циљ је био да покушам да стигнем Луиса и Валтерија, данас су били сувише брзи. Честитам им - рекао је Фетел.

Осврнуо се и на тимске наредбе.

- Мислио сам да могу да будем бржи од Шарла, било ми је тешко да пронађем ритам, па сам погрешио на кочењу и поново изгубио предност. Ипак, мислим да је то било поштено, ако погледате трку у целини, једноставно нисмо успели да ухватимо Мерцедесе. Надао сам се да ће Шарл да престигне Макса на крају, али је заостао - рекао је Фетел.

Наредна трка у шампионату вози се 28. априла за Велику награду Азербејџана.

- Имамо домаћи задатак за наредну трку. Ово је добар резултат, али није сјајан - навео је четвороструки светски првак.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.