Почетна / Микс / Формула 1

Верстапен: Направио сам окрет од 360 степени на стази, уживао сам

Возач Ред Була Макс Верстапен рекао је да је срећан због данашње победе у трци Формуле 1 за Велику награду Немачке
ФОТО: ЕПА/Валдрин Џемај

Сјајно је победити овде. Било је незгодно донети праве одлуке, морали смо да будемо концентрисани. Направио сам окрет од 360 степени на стази, уживао сам. Покушао сам да не правим превише грешака. Током година научиш многе ствари, заиста сам срећан овим резултатом – рекао је Верстапен после трке.

Верстапен је победио на Хокенхајму у врло тешким условима због кише и остварио седму победу у каријери. Победио је резултатом сат, 44 минута, 31,275 секунди.

Возач Ферарија Себастијан Фетел трку је почео са последњег, 20. места, а на крају је заузео друго место. Кроз циљ је прошао са 7,333 секунди заостатка за Верстапеном.

Трка је била дуга, у једном тренутку сам помислио да се никада неће завршити. Било је забавно, услови су били тешки и било је тешко проценити праве потезе. Не знам да ли сада могу да препричам целу трку, али честитам Максу, возио је веома добро – рекао је четвороструки светски првак.

Он је у последњих неколико кругова обишао двојицу возача и попео се на друго место.

Задовољан сам. Пре последњег изласка сејфти кара, схватио сам да сам бржи, имао сам пар добрих потеза. Желео сам да обиђем свако следеће возило – додао је Фетел.

У једној од најузбудљивијих трка у последње време, треће место заузео је Данил Квјат из екипе Торо Росо. Он је трку завршио са 8,305 секунди заостатка за победником.

Сјајно је вратити се на подијум. Вратити на подијум екипу Торо Росо је одлична ствар. Срећан сам, ово је био хорор филм, уз црни хумор. У једном тренутку сам помислио да је трка решена, али било је невероватно, пуно успона и падова, као читава моја каријера – навео је Квјат.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.