Почетна / Микс / Формула 1

Леклер: Грешке ме нису коштале победе у Монци

Леклер је победио у Монци, после велике борбе са возачима Мерцедеса и остварио другу узастопну победу у сезони, после прошлонедељног тријумфа у Белгији
ФОТО: EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Возач Ферарија Шарл Леклер рекао је да је правио грешке у данашњој трци Формуле 1 за Велику награду Италије, али да га нису коштале вредне победе у Монци.

- Нада нисам био оволико уморан. Победио сам и врло сам срећан. Направио сам неколико грешака, али на крају сам завршио први. Морам да будем пажљив, али ниједна грешка ме није коштала позиције - рекао је Леклер после трке.

Леклер је победио у Монци, после велике борбе са возачима Мерцедеса и остварио другу узастопну победу у сезони, после прошлонедељног тријумфа у Белгији.

То је била и његова друга победа у каријери, а прва за Ферари на домаћој стази у Монци од 2010. године и Фернанда Алонса.

Ферари сада има 19 победа на легендарној стази у Монци.

Возач из Монака сада је четврти у шампионату иза двојца Мерцедеса Луиса Хамилтона и Валтерија Ботаса и возача Ред Була Макса Верстапена.

Друго место у Монци заузео је Ботас.

- Мислим да смо имали добру стратегију. Могли смо да останемо прилично дуго на стази после првог одласка у бокс и да се примакнемо Леклеру на крају. Али, разочаран сам. Није било начина да прођем. Кад год сам се примакао, није било снаге. Они су толико брзи на равном, али покушао сам и мислим да је ово најбоље што смо данас могли - навео је фински возач.

Треће место заузео је актуелни шампион Луис Хамилтон. Он је дуго био иза Леклера, али је у завршници погрешио, претекао га је Ботас који је ипак био у бољој ситуацији да угрози Леклера.

- Било је сјајно. Обавио је сјајан посао. Честитам Ферарију и Шарлу. Био је под великим притиском од Валтерија и мене. Урадио сам најбоље што сам могао, али пратити га толико близу дуго времена, гуме су се једноставно потрошиле. Али, без обзира на све, они су данас били ближи. Много су бржи на равном, па и да смо могли да им се примакнемо, не бисмо их прошли - рекао је он.

- Освојили смо велике бодове и одмакли смо Ферарију у конкуренцији конструктора и то је најважније. У свакој трци покушавам да будем бољи, могу да напредујем, али трка је била сјајна - додао је Хамилтон.

Возач Ферарија Себастијан Фетел је после велике грешке трку завршио на 13. месту.

- Нисам задовољан. Не могу бити задовољан данашњим даном. Добро смо стартовали, али нисам имао где, па сам изгубио позицију, вратио је, прикључио се водећима, а онда сам изгубио предње крило и нисам могао да се вратим. Нисам био задовољан што је трка била изгубљена - навео је Фетел.

Он се окренуо на стази, а том приликом закачио је Ленса Строла из Рејсинг Поинта.

- Нисам га видео. Мучио сам се како би болид наставио да се креће, али нисам га видео. И даље волим Формулу 1, али када вам не иде добро, не можете бити срећни - рекао је четвороструки светски шампион.

Наредна трка вози се 22. септембра у Сингапуру.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.