Почетна / Микс / Формула 1

Фетел срећан због победе у Сингапуру

Фетел је победио у Сингапуру, што је његова прва победа од прошлогодишње трке у Белгији
ФОТО: EPA/DIEGO AZUBEL

Возач Ферарија Себастијан Фетел рекао је да је задовољан данашњом петом победом у трци Формуле 1 за Велику награду Сингапура.

- Заиста сам срећан, трка је била сјајна. Честитам екипи, почетак сезоне је био тежак, али смо после тога оживели и поносан сам на све. Захвалан сам навијачима на подршци у последњих неколико недеља. Нисмо били најбољи, али добио сам много писама и порука подршке и то ми је дало много снаге и вере коју сам данас уложио - рекао је Фетел после трке.

Фетел је победио у Сингапуру, што је његова прва победа од прошлогодишње трке у Белгији. Он је преузео вођство када је његов тимски колега Шарл Леклер отишао у бокс на замену гума.

- Мислио сам да је помало рано, пошто смо могли да сачувамо гуме, али дао сам све од себе и изненадио сам се што сам избио на прво место по изласку из бокса - навео је Фетел, који је пет пута победио у Сингапуру.

Леклер је заузео друго место, иако је кренуо са пол позиције и водио до одласка у бокс.

- Тешко је када на такав начин изгубите победу, али освојили смо прва два места и задовољан сам. То је наша прва двострука победа ове сезоне. Дошли смо у Сингапур надајући се подијуму, а освојили смо прва два места. Разочаран сам, али вратићу се јачи. Игледа позитивније него што смо очекивали, механичари су обавили сјајан посао. Стратегија је постављена на почетку и држао сам се плана. Најважније је да смо освојили прва два места - рекао је Леклер.

Треће место заузео је Макс Верстапен из Ред Була.

- Трка је добро протекла. На почетку је била спора и сви су били близу, а онда сам почео да се мучим са гумама, отишао сам у бокс и то је била добра одлука. Успели смо да претекнемо Луиса (Хамилтона) и после тога сам покушавао да сачувам гуме. Добро је бити на подијуму, на многим стварима треба радити, али срећан сам што сам међу тројицом најбољих - навео је он.

Наредна трка у шампионату Формуле 1 вози се 29. септембра за Велику награду Русије.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko Pavlović
Bravo.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.