Почетна / Микс / Формула 1

Хамилтон поносан и захвалан екипи Мерцедеса

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон рекао је после последње трке у овогодишњем шампионату Формуле 1 и победе у Абу Дабију да је поносан на урађено и изразио је захвалност екипи
ФОТО: Бета/АП

Сигурно сам поносан, али сам и супер захвалан овом невероватном тиму. Свима у Мерцедесу који су напорно радили ове године. Ко би помислио да ћемо на крају године имати оволику снагу у трци – рекао је Хамилтон.

Шестоструки светски шампион остварио је 84. победу у каријери, а 11. у сезони. Он је поставио гренд слем у Абу Дабију, тако што је победио, имао пол позицију и најбржи круг трке. Водио је од почетка до краја трке на Јас Марини и заслужено победио.

Иако смо већ освојили титуле, били смо мирни, напорно смо радили да видимо шта можемо да научимо и шта још можемо да извучемо из овог дивног болида. Ово је уметничко дело – навео је Хамилтон.

Друго место заузео је возач Ред Була Макс Верстапен.

Мерцедес је био сувише брз. Али, задовољан сам, ово је била позитивна сезона. Освојио сам треће место у генералном пласману и то је леп завршетак сезоне – навео је он.

Возач Ферарија Шарл Леклер заузео је треће место у Абу Дабију, али је неизвесно да ли ће остати на тој позицији, пошто је против њега покренута истрага везано за гориво.

Редари су саопштили да има знатне разлике између количине горива у болиду и оне коју је Ферари пријавио пре него што је Леклер напустио бокс и кренуо на старт. Истрага је у току.

Желео сам да дам све за победу, али и треће место је у реду. Али, када видите заостатак, разочаравајуће је, пошто изгледа као да нешто пропуштамо – навео је он.

Упитан како се осећа сада у екипи у поређењу са почетком сезоне, Леклер је рекао да није имао много самопоуздања на почетку.

Али, увек сам мислио да ће доћи успех, ако радим на прави начин. Себастијан је четвороструки светски првак и било би тешко поверовати, али извукао сам поуке из својих грешака. То ће бити корисно како бих 2020. године имао добру сезону – рекао је Леклер.

Фетел је заузео пето место у Абу Дабију. Упитан да оцени сезону, он је рекао за Скај:

Желео бих да одем у собу да се пресвучем, али прво морам да одговарам на питања. Није прошло како смо се надали. Јасан је разлог, лекције су јасне и на нама је да их прихватимо. Као екипа морамо да будемо јачи и као појединци можемо да будемо бољи. Ја нисам био сјајан. Не мислим да је лоше колико изгледа, има много ситница... Али, знам да могу боље и то је циљ за наредну годину. Надам се да ћемо бити јачи, да се боримо са Мерцедесом и Ред Булом – навео је Фетел.

Возач Мерцедеса Валтери Ботас стартовао је са последње позиције, а на крају је одличном вожњом заузео четврто место.

Стартовао сам са зачеља, али био сам добар данас. Требало би да будем константан читаве сезоне, морам да пронађем равнотежу и да чешће будем на максимуму. Као возач, има много ствари које морате да научите, да напредујете у односу на претходну годину. На томе ћу много радити током зиме – навео је Ботас.

Ботас је сезону завршио на другом месту, иза шестоструког шампиона, тимског колеге Хамилтона.

Морам да извучем поуке из ове године, да детаљно анализирам грешке, шта их је узроковало, како да их избегнем. Сигуран сам да могу да схватим, имам самопоуздања из ове сезоне – рекао је Ботас.

Наредна сезона Формуле 1 почиње у марту 2020. године трком за Велику награду Аустралије.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.