Почетна / Микс / Формула 1

Хамилтон: Најлепши осећај; Розберг: Луис заслужио титулу

Нови шампион Формуле један, возач Мерцедеса Луис Хамилтон рекао је да му друга титула, коју је освојио у последњој трци сезоне у Формули један, за Велику награду Абу Дабија, значи више него прва
ФОТО: АП

Без речи сам... Али, желим да захвалим навијачима и породици, наравно и мом тиму. Много ми значи титула, више него прва –рекао је Британац после трке у Абу Дабију, пренели су британски медији.

Хамилтон је победио у последњој трци у сезони у Абу Дабију и други пут у каријери освојио шампионску титулу. Он се за титулу борио с клупским колегом Ником Розбергом, који је средином трке направио грешку, после које је завршио на 13. месту.

Британац, који је био шампион и 2008. године, ушао је у трку са 17 бодова предности и одговарало му је и да освоји друго место иза Розберга.

Наравно, 2008. година је била посебна, али сада ми значи много више... Ово је најбољи осећај који сам икада имао – додао је 29-годишњи британски возач.

Добро сам стартовао, можда најбоље у каријери. У трку сам ушао с различитим могућностима, али знао сам да морам да се тркам. Квалификације нису биле савршене, али све смо успели да средимо на време за трку – рекао је Хамилтон.

Хамилтон и Розберг се током сезоне нису добро слагали, чак су у две трке, у Монаку и Белгији, учествовали у инцидентима на стази.

Нико се током целе године невероватно борио. Упознали смо се 1997. године и знао сам да ћемо се такмичити између себе. Честитао ми је. Био је врло професионалан, ушао је у свлачионицу и рекао: 'Возио си веома добро'. И ја мислим да је он био добар – рекао је Хамилтон.

Хамилтон је победио у 11 трка у сезони, а Розберг у пет, па је Мерцедес без већих проблема освојио титулу у категорији конструктора.

Розберг је у 23. кругу направио грешку, ушао је широко у кривину и након тога имао је проблема са мотором и кончницама. Он је рекао да је разочаран, али да је Хамилтон заслужено освојио титулу.

Веома сам разочаран. Све у свему, Луис је заслужио да освоји титулу. Оно што ми се догодило током трке није утицало на исход, ништа није променило и нема сврхе о томе причати. Он је био мало бољи од мене – рекао је Немац.

Позитивно је то што сам у претходне две године био бољи у квалификацијама и то ми даје добру основу. Пришао сам заиста близу и штета је што се није исплатило. Поносан сам. Ово је био напет викенд и хвала екипи на подршци – додао је Розберг.

Он је истакао да је веровао у успех и да није хтео да одустане и када је током трке било јасно да не може да се бори за титулу.

 

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.