Почетна / Микс / Кајак/кану

Српски кајакаши јуришају на медаље на ЕП у Рачицама

Српски кајакашки репрезентативци рекли су да спремно дочекују предстојеће Европко првенство у кајаку и кануу на мирним водама у чешким Рачицама и најавили борбу за медаље
ФОТО: Н. Неговановић

Европско првенство у Рачицама одржаће се од 1. до 3. маја, а Србију ће представљати 15 спортиста у 18 дисциплина.

Репрезентативка Србије Николина Молдован рекла је да је у одличној форми и да очекује да ће се у двоседу са сестром Оливером борити за медаљу.

Очекивања су велика, поготово после успешне прошле године. У двојцу ће бити стандардна конкуренција и очекујем борбу за медаље. Први пут ћу се такмичити у сениорској конкуренцији у једноседу на 500 метара и то ће ми послужити само као тест. Тренизи показују да сам у одличној форми – рекла је Молдован новинарима у Београду.

Молдован је навела да има искуства на стази у Рачицама.

Тамо сам се такмичила већ четири-пет пута, зна да буде мало ветра и таласа, али једва чекам таласе, јер сваки пут када су били таласи и ветар ја сам узимала злато – казала је Молдован.

Репрезентативац Небојша Грујић, који ће са Марком Новаковићем такмичити у двоседу на 200 метара, рекао је да очекује златну медаљу на шампионату Европе.

Добро смо се спремали целе зиме и сада смо увесланији. Бити у финалу је велики успех, али ја очекујем злато. У такмичење улазимо без притиска, једном смо већ и победили на тој стази. Конкуренција ће бити јака, сви су то осим Енглеза, ту су и Руси олимпијски прваци и Швеђани и Мађари... Али, сада смо уигранији и сада ће сви више пажње обраћати на нас – рекао је Грујић.

Репрезентативац Дејан Терзић, који ће се такмичити у двоседу на 500 метара и четвороседу на 1.000 метара, навео је да са много оптимизма дочекује Европско првенство.

После годину дана заједничког рада стекли смо довољно искуства да можемо да се умешамо у борбу за злато. Ми смо млад четверац, али оптимиста сам, јер се много боље технички поклапамо. Свако од нас више од себе извуче у групном чамцу – казао је Терзић.

Терзић је додао да сви репрезентативци на ЕП иду заиста добро физички и психички припремљени и да су добро радили током целе зиме.

Он је навео да је пре 14 година први пут веслао на стази у Рачицама и да је сваки пут било лоше време.

Хладно је тамо, има много ветра, али како је нама, тако ће бити и другима. Нема оправдања – рекао је Терзић.

Председник Кајакашког савеза Србије Мирко Нешовић рекао је да очекује три медаље - златну, сребрну и бронзану.

Репрезентативци су се добро спремили, очекујем три медаље, а можда ће их бити и више. Разговарао сам са секретаром КСС да обезбеди заставе и химну у Чешкој – казао је Нешсовић.

Он је навео да репрезентација без притиска иде на ЕП и да је за њу најважније Светско првенство које ће се одржати од 19. до 23. августа.

Нешовић је рекао да је задовољан средствима које држава одваја за Кајакашки савез, пошто је то омогућило репрезентативцима да се без проблема припремају за такмичења.

Имају све што им треба, оно што ми у наше време нисмо имали и задовољни смо, а кајакаши то максимално вараћају. Очекујем добре резултате и надам ће на Олимпијским играма у Рију 2016. једном од њих честитати медаљу, па макар то била и златна – казао је Нешовић

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.